Son Günlerde Yaşanmış, Fazlasıyla Acayip iPhone Hırsızlıkları

32
7
1
1
1
Artık bir ziynet ürünü kadar değerli olan iPhone, hırsızların da bir numaralı hedefi arasında. Son zamanlarda başta ABD olmak üzere dünyanın farklı köşelerinden basına yansıyan hırsızlık haberleri ise beklenenden de şaşırtıcı.

iPhone satın almak çoğu insan için zor, satın aldıktan sonra bu cihazı korumak da zor. Hatta akıllı telefonlara yönelik çeşitli sigortacılık faaliyetleri bile var. Bir cihaza 6000 lira civarında para ödeyip sürekli yanınızda olmasına rağmen güvenliğini sağlamak elbette kolay değil. Dünyanın farklı köşelerinden gelen hırsızlık haberleri ise, hırsızların da bu konuda kendilerini aştıklarını gösteriyor. 

İşin içine karışan mafya patronları ve sevgilileri, hırsız peşinde koşarken kendi iPhone’ununu çaldıran polisler bile var. Sanırım bu haberleri duyduktan sonra, şu yukarıda bahsettiğimiz sigortayı yaptırmak mantıklı gelecek. 

Organize iPhone şebekesi:

ABD’nin Nashua kentinde iPhone hırsızlığı suçuyla tutuklanan 3 kişi, suçlarını itiraf ettiler. Yaptıkları hırsızlığın boyutu ise düşünülenden daha farklıydı. Mağdurların kimlik bilgilerini çalan hırsızlar, bu bilgilerle mobil hat açtırmak gerekiyordu. Suçüstü yakalanan ekip üyelerinin daha önce 200 kişinin kimlik bilgilerini çaldıkları, toplamda 60 bin dolar değerinde de iPhone ve iPad çaldığı anlaşıldı.   

Polisin bile iPhone’ununu çalan hırsızlar:

Pennsylvania eyaletinde yaşanan bir başka olayda ise bir polis şefinin yeni sipariş ettiği iPhone 7 çalındı. Telefonun polisin çalıştığı büroya teslimatı sırasında kurcalanan paketin içinden cihaz çıkartılmış, yerine “Patron, yeni telefonunuz bugün geldi” yazılı bir not bırakılmıştı.

74 yaşındaki iPhone hırsızı:

Yine Pennsylvania eyaletinde yaşanan bir diğer hırsızlık vakasında bu kez bir iPhone 8 Plus konu oldu. 74 yaşındaki hırsız, bastonunu kullanarak, kumarhanede slot makinesi başındaki bir adamın yere düşen cihazını gözüne kestirdi. Kendisi de düşmüş gibi yapan adam, bastonuyla telefonu kendisine çekip cebine attı. Güvenlik kamerası görüntülerinden ortaya çıkan olay, hırsızın tutuklanmasıyla sonuçlandı. 

Mafya patronunun sevgilisi ve sevgilisinin iPhoneları:

İrlanda’da ünlü bir mafyanın babası, eski sevgilisiyle mahkemeye çıktı. Mahkemede kadın; iPhoneları, ziynet eşyaları ve pek çok lüks ürünün bulunduğu, kendisine ait her şeyi geri istedi. Cihazlarının içinde bebeklerinin fotoğraflarının bulunduğunu söyleyen kadın, telefonlarını çaldığını söyleyerek eski sevgilisini suçladı. Mahkeme ise cihazlara ve diğer eşyalara bir uyuşturucu soruşturma nedeniyle el koyulduğunu söyledi. 

iPhone çalmak için Apple mağazası tercih eden hırsız:

Apple mağazalarının görkemleri düşünüldüğünde hırsızların bu alanları neden daha çok tercih ettikleri de anlaşılıyor. İngiltere’nin Greenwich kentinde, 37 yaşındaki bir kadın iPhone çalmak için Apple Store’a gitti, ancak kendisi farklı şeyler çalarak dışarı çıkabildi. Şarj adaptörleri, kablolar ve bir de klavye çalabilen kadın, 6 yıl ile yargılanmaya başladı.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/18/07/08/many-iphone-thefts-the-girlfriend-of-a-mob-boss-and-an-apple-store-the-latest-from-the-apple-crime-blotter
32
7
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
7
1
1
1