ABD'deki Başkanlık Seçimleri Facebook Ofisini Karıştırdı

0
0
0
0
0
ABD'deki Başkanlık Seçimleri Facebook Ofisini Karıştırdı
ABD başkan adaylarından Donald Trump'ın konuşmalarının Facebook'a yüklenmesi nedeniyle Facebook ofisinde ortalık karıştı, Mark Zuckerberg olaya dahil olmak zorunda kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek başkanlık seçimleri nedeniyle son günlerde ABD'deki büyük şirketler zor günler geçiriyor. Başkanlık seçimlerinin gündeme geldiği her yerde tartışma doğarken bu tartışmaların olduğu şirketler arasına Facebook da dahil oldu.

ABD başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki çekişme devam ederken adaylardan Donald Trump'ın nefret içerikli söylemlerinin olduğu bir video Facebook'a yüklendi. Bu nefret söylemi içerikli video onlarca Facebook kullanıcısı tarafından uygunsuz olarak raporlanırken içerikleri kontrol eden editörlerin listesine düşen video ofisteki tartışmaları doğurdu.

Facebook editörlerinden bazıları videonun kaldırılmasını isterken bazıları ise bu videonun kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Editörler arasında bir anlaşmaya varılamayınca tartışmaya Facebook kurucusu Mark Zuckerberg dahil oldu ve video yayından kaldırılmadı.

Bu tartışma esnasında kimi Facebook çalışanı Donald Trump'ın başa gelmesiyle birlikte ABD'nin yaşamayacak bir ülke olacağını söylerken diğer çalışanlar ise durumun tam tersini savunuyor. ABD'nin yeni başkanının kim olacağını ise 8 Kasım tarihindeki seçimlerden sonra öğreneceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0