Sonsuz Desenli Akıllı Sehpa: Sisyphus

0
0
0
0
0
Kum üzerinde tüm gün gezinen bilye ile sonsuz desenler üreten sehpa, sanat ile bilimin birleşim noktası olmuş.

Kahve içmek için ya da başka amaçlarla olsun, hepimizin evinde çeşit çeşit sehpalar bulunuyor. Bunlardan bir kısmı dekoratif öğeler taşırken bir kısmı ise sadece işlevselliğe odaklanmış. Sanatçı Bruce Shapiro ise tüm bu özellikleri bilim ve yaratıcılık ile birleştirerek harika bir eser çıkarmış ortaya.

Resimdeki sehpayı ilk bakışta sıradan sehpalardan ayırmak güç olsa da çok farklı ve teknolojik bir özelliği bulunuyor.

Sehpanın içerisinde bulunan kumda gezinen çelik bilye, altta bize görünmeyen bir robot tarafından mıknatıslarla kontrol ediliyor ve hassas hareketlerle kumda desenler oluşturuyor.

Antik Yunan Mitolojisi’nde adı geçen Sisyphus, Ephyra Kralı, yalancılığı yüzünden bir kaya parçasını dağdan aşağı sonsuza dek yuvarlamakla cezalandırılmıştır. Bu mitolojik eserden etkilenen sanatçı ve mucit, 1990’lardan başlayarak bunun gibi projeler üretmiş ve en sonunda bu sehpayı ortaya çıkarmış. 2003 yılında ilk modeli ortaya çıkan sehpa sanatsal amaçlıydı ve İsviçre Bilim ve Sanat Galerisi’nde hala sergilenmeye devam etmekte.

Yakın zamanda da aynı eserin küçük ve ucuz versiyonunu üretmeye karar veren sanatçı, Sisyphus’u ortaya çıkarmış. Ürünün Kickstarter’daki hedefi $50.000 olmasına rağmen şuan $750.000’ı aşmış durumda. Satış fiyatları ise $795’den başlıyor, süsleme ve boyuta göre değişiyor. Kickstarter linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Sehpanın 12 saatte nasıl desenler oluşturduğunu hızlandırılmış şekilde aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://www.digitaltrends.com/home/kickstarter-sand-table/#/2
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0