Sonunda Birileri Akıl Etti: Bir Şirket, ‘Emoji Çevirmeni’ Arıyor

0
0
0
0
0
Sonunda Birileri Akıl Etti: Bir Şirket, ‘Emoji Çevirmeni’ Arıyor
Son yılların en popüler iletişim tarzlarından olan emojilerin her birinin ne anlama geldiğini çevirmesi için bir şirket, ‘emoji çevirmeni’ ilanı verdi.

Geçtiğimiz ay şuradan paylaştığımız haberimizi hatırlarsanız eğer, emojileri her 5 kişiden bir tanesinin doğru kullandığından bahsetmiştik. Bazı emojilerin ne anlatmak istediği bariz bir şekilde belli olsa da bazılarının ne anlam içerdiğini idrak etmek hakikaten güç olabiliyor. İşte bu karmaşıklığı gidermek adına bir şirket, serbest olarak çalışacak bir emoji çevirmeni ilanı yayınladı.

Aslında bu ilanın ortaya çıkmasının sebebi çok farklı bir olaya dayanıyor. Today Translation isimli şirkete gelen bir müşteri, günlüğünü emojiye çevirmek istemiş ve şirket buna karşılık veremeyince ortaya böyle bir çevirmen ihtiyacı çıkmış. Verilen ilanda çevirmene emojiye çevirdiği metin başına ücret verilecek ve her ay mevcut emoji trendleri, kültürel farklılıklar gibi konularda rapor sunması istenecek.

Şirketin verdiği ilanda emoji için ‘dünyanın en hızlı büyüyen dili’ tanımlaması yapılıyor ki bu konuda hiç yanılmış sayılmazlar. Zira Emogi adlı şirketin yayınladığı bir rapor, yalnızca bu yıl iki trilyondan fazla emoji içeren mesaj gönderildiğini gösteriyor.

Kaynak : https://www.dunyahalleri.com/emoji-cevirmeni-araniyor/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0