Sonunda! Sinemada Gözlüksüz 3D Film Keyfi Geliyor!

0
0
0
0
0
Sonunda! Sinemada Gözlüksüz 3D Film Keyfi Geliyor!
İsrail’de faaliyet gösteren Weizmann Enstitüsü uzun süredir beklenen gözlüksüz 3D deneyimini sinema salonlarına taşıyor.

Günümüzde sinemaya gidecek birçok kesim filmin daha etkili olabilmesi için 3D, IMAX ya da 4DX teknolojilerine sahip sinema salonlarını tercih etmeye başladı. Ancak bildiğiniz gibi 3D filme girebilmek için hem daha yüksek olan ücreti ödemeniz hem de eğer yanınızda yoksa 3D gözlük kiralama ücreti de ekstradan vermeniz gerekiyor.

Sinema, televizyon ve hatta cep telefonu endüstrisinde ilgi görmeye devam eden 3D teknolojisinden bekleneni ise yıllar önce HTC EVO 3D ve LG Optimus 3D telefonlarında görmüş, gözlüksüz 3 boyut keyfini yaşamış olsak da bir süre sonra yaşanan göz yorulması ve ağrıları sebebiyle bu iki model dışında tutmadığı görülmüştü. Her ne kadar telefon tarafında yemese de televizyonlarda sıklıkla kullanılmaya devam eden gözlüksüz 3D deneyimi şimdi ise asıl olması gereken yere, yani beyaz perdeye geliyor.

İsrail’de faaliyet gösteren Weizmann Enstitüsü’nün yaptığı uzun soluklu çalışmalar sonucunda Cinema 3D adını verdikleri sistem ile artık bir gözlüğe gereksinim kalmadan 3 boyutlu film keyfi sinema salonlarına taşınacak. Aynı zamanda MIT’in Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zeka Laboratuvarı tarafından da destek verilen projede izleyicilere gözlük yerine sinema perdesine eklenecek özel dev lens ile bu sorunu çözmeyi amaçlıyor.

Yukarıdaki videoda görebileceğiniz gibi bu sistemde sinemada hangi koltukta oturursanız oturun 3 boyutlu görüntüde herhangi bir kayıp yaşamayacaksınız.

Bakalım bu teknoloji ne kadar süre sonra sinema salonlarına gelecek. Tabii aynı zamanda sanal gerçekliğin de adım adım sinema salonlarına gelecek olmasıyla 3D ve sanal gerçeklik arasında çetin bir savaş çıkabileceğini düşündüğümü de belirtmek isterim.

Kaynak : http://www.wisdom.weizmann.ac.il/~netefrat/cinema3D/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0