Sony, 100 Kilometre Menzilli IoT Yongası Üretti

18
4
2
1
0
Sony, 100 kilometre mesafeye kadar bağlantı sağlayabilen geniş menzilli IoT (nesnelerin interneti) yongası üretti. Sony'nin LPWA ağını kullanan yongalar bu sonbaharda piyasaya sürülecek.

Sony, e-bisikletlerin, arabaların, sokak lambalarının ve diğer tüm bağlı cihazların bilgi aktarma şeklini değiştirebilecek bir yongayı piyasaya sürüyor. Modül, herhangi bir IoT (nesnelerin interneti) cihazına kurulduğunda Sony'nin özel LPWA ELTRES ağına veri göndermesine izin verecek. Teknoloji, yaklaşık 100 kilometreye kadar iletim yapabiliyor ve yüksek hızlarda hareket eden nesneler üzerinde gürültülü kentsel ortamlarda çalışarak güvenlik, görüntüleme ve izleme gibi çok çeşitli uygulamaları açabiliyor.

Çoğu IoT sistemi, verileri buluta aktarmak için sınırlı menzili olan Wi-Fi veya pahalı bir hücresel veri bağlantısı kullanıyor. Sony'nin ELTRES LPWA ağı, düşük bit verilerini geniş bir alana aktarmak için düşük güç tüketen kablosuz teknolojiyi kullanıyor ve daha düşük güç tüketimi ile geniş bir yelpazedeki cihazların bağlanmasını mümkün kılıyor.

Zaman ve konum verilerini elde etmek için GPS / GNSS sensörleriyle donatılan CXM1501GR yongası, 920 MHz bandındaki sinyalleri Sony'nin ELTRES ağına iletebiliyor. Sony’ye göre, uzun mesafelerde ve yüksek hızlarda hareket ederken stabil kablosuz iletişimden en iyi şekilde yararlanan çeşitli hizmetler geliştirmeyi amaçlayan geniş yelpazedeki IoT cihazları, yeni bir pazar yaratıyor.

Teknolojinin şimdilik Japonya ile sınırlı olduğu söyleniyor. Sony yakın zamanda ilgilenen şirketler için bir uygulama programı başlattı. Orada ağı kurmayı ve kapsamlı testler yapmayı planlıyor. Teknoloji, beklentileri karşılarsa şimdikinden çok daha fazla nesne birbiriyle bağlantı kurabilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/28/sony-built-an-iot-chip-with-a-60-mile-range/
18
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
2
1
0