Sony, a7 III ve a7R III İçin Yayımladığı Güncellemeyle Birçok Yeni Özellik Sundu

11
0
0
0
0
Halihâzırda kullanılan 'time-lapse' ve 'Eye AF' teknolojilerini geliştiren Sony, bu özelliklerin geliştirilmiş versiyonlarını yayımladı.

Sony, yayımladığı yeni güncellemeyle birlikte aynasız fotoğraf makinelerinden a7 III ve a7R III'e yeni özellikler eklemeye devam ediyor. V3.0 seri numarasıyla duyurulan güncelleme, yapay zekânın işin içinde olduğunu daha fazla hissettirmeyi amaçlıyor.

V3.0'da kullanıcıları geliştirilmiş bir Eye AF teknolojisi karşılıyor. Portre çekimlerinde keskin netleme sağlayan Eye AF, geliştirilmiş hâliyle çok daha iyi bir göz takibi vadediyor. İnsan gözlerine odaklanma konusunda gayet başarılı olan Eye AF'nin bu güncellemeyle birlikte 'Animal Eye AF' adında yeni bir özelliği de beraberinde getirdiğini eklemeden geçmeyelim. Bu gelişimde yapay zekânın payı çok büyük.

Şimdilik sadece kedi ve köpekler için kararlı çalışan Animal Eye AF, yakında daha fazla hayvanı tanıyabilecek düzeye gelecek. Animal Eye AF'nin tanıtım videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

V3.0 güncellemesinde sadece göz izleme özelliğiyle sınırlı kalmayan Sony, 'time-lapse' teknolojisinde de bir hayli gelişim kaydetti. Geliştirilen hızlandırılmış çekim teknolojisi, 1 saniyeyle 60 saniye arasında 9.999 adede kadar fotoğraf çekebiliyor. Kaydedilen gelişmeyle birlikte pozlama seçeneklerinin değiştirilmesine de izin veriyor.

Fotoğrafçı Rachel Jones Ross'un yenilenen hızlandırılmış çekim teknolojisiyle kaydettiği videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sony'nin V3.0 numaralı güncellemesi, Windows ve Mac üzerinden Sony a7 III ve Sony a7R III için yayımlanmış durumda. Model adlarının üstüne tıklayarak güncelleme sayfasına erişebilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/04/11/sony-a7-a7r-iii-firmware-v3-adds-real-time-eye-af-animal-eye-af-timelapse/
11
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
0
0
0
0