Sony, Odaklama Hızıyla Öne Çıkan Aynasız Fotoğraf Makinesi A9 II'yi Tanıtttı

19
3
1
1
0
Sony, günlerdir beklenen aynasız fotoğraf makinesi A9 II’yi resmen duyurdu. Çekim hızıyla adeta şov yapan kamera, A9’a göre oldukça ciddi dayanıklılık iyileştirmeleri aldı.

Sony, tam kare formattaki aynasız kamerası A9’u piyasaya sürdüğünde fotoğrafçılardan hızı konusunda olumlu dönüşler almıştı, ancak kullanım kolaylığı ve dayanıklılık konusunda A9 kendi hız performansına yetişememişti. Şimdi ise Sony, Alpha A9 II modelini piyasaya sürerek bu eksik noktaları tamamlıyor. Yeni model, önceki modelde olduğu gibi rakipsiz bir çekim hızına sahip ve artık çok daha sağlam. Alpha A9 II modeli sadece dayanıklılık konusunda güncelleme almadı aynı zamanda tasarımsal bazı değişikliklere de uğradı ve tutuş hissiyatı değiştirildi.

Saniyede 20 kare seri çekim yapabiliyor

Sony

A9 II, önceki model olan A9 ile aynı sensöre sahip. 24.2 megapiksel Exmor RS CMOS sensörünü kullanan kamera, mekanik deklanşörle 10 fps, elektronik deklanşörle 20 fps değerlerine ulaşabiliyor. A9 II, 425 kontrast algılama noktası ile birlikte, sensörün yüzde 93'ünü kapsayan aynı 693 faz algılama AF noktasına sahip.

Sony’nin ilk kez A6400 modelinde gördüğümüz yapay zekâ destekli Bionz X işlemciden güç alan A9 II, saniyede 60 sürekli otomatik netleme işlemi ve otomatik pozlama hesabı gerçekleştirebiliyor. Bu sayede A9 II, eski modelden çok daha hızlı odaklanma işlemini gerçekleştiriyor. A9 II ile birlikte, Sony'nin yüz, göz ve hayvan tespit sistemi de daha hızlı ve daha doğru şekilde çalışacak. Fotoğraf makinesi, beş eksenli gövde içi görüntü sabitleme özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Tek şarjla binlerce fotoğraf çekmek mümkün

Fotoğraf makinesi

Video tarafında ise kamera, A7 III’ün yapabildiği gibi 4K’yı tam bir sensör okumasıyla destekliyor. 10-bit videolar yerine 8-bit videolar çekebilen fotoğraf makinesi, bu görüntülerini kaydetmek için iki adet UHS-II kart kullanıyor. A9 II, son model yüksek kapasiteli Z serisi bataryaya sahip. Bu batarya tek şarjla binlerce fotoğraf çekebilmenize olanak sağlıyor. 5 GHz Wi-Fi desteğine sahip profesyonel fotoğraf makinesi, USB-C 3.2 portları sayesinde kolayca bilgisayara veya mobil cihazlara görüntülerini aktarabiliyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/03/sonys-a9-ii-mirrorless-camera-has-faster-smarter-autofocus/?guccounter=1
19
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
1
1
0