Sony, Değişim Rüzgarları Kapsamında Xperia Home’un Fişini Çekti!

32
9
7
2
2
Son yıllarda gerek tasarım gerek kullanıcı arayüzü konusunda mevcut trendleri oldukça geriden takip eden Sony, değişim sinyalleri vermeye başladı. Bunun için firma, yeni amiral gemilerinde yeni bir kullanıcı arayüzüyle karşımıza çıkacak.

Akıllı telefon satın alırken eskiden olduğu gibi Sony’nin tüketicilerinde bir seçenek olarak yer almadığını biliyoruz. Hala tasarımlarını seven sadık bir tüketici kitlesi bulunsa da Sony, son derece kötü giden akıllı telefon satışlarını düzeltmek istiyor. Firma, dünya çapındaki akıllı telefon üreticileri arasında artık ilk 5’te bile yer almıyor. 

Geçtiğimiz yıldan bu yana gerek Sony yetkilileri, gerek sektördeki uzmanların söylemlerinden hareketle zaten büyük bir değişimin kapıda olduğu anlaşılıyordu. Firmanın son amiral gemisi olan Xperia XZ2 Premium’un sızdırılan görüntüleri, tüm söylemlerin aksine kallavi bir geleneksel tasarımın geleceğini ortaya çıkarttı. Haliyle tepkiler artmaya başladı.

Dönüşüme yazılımsal açıdan başlama kararı alan Sony, akıllı telefonlarındaki Xperia Home adını verdiği kullanıcı arayüzünü değiştirme kararı aldı. Hatta yeni cihazları için bu arayüzün geliştirilmeyeceği ortaya çıktı. Bir geliştirici olan Erika Prymus, “Sony, mevcut Xperia Home yazılımını geliştirmeyi durdurma kararı aldı. Bunun nedeni firmanın yeni bir kullanıcı arayüzü üzerinde çalışması” diyor. 

Yeni arayüzün nasıl görüneceği ve hangi özelliklerle sunulacağı konusunda şu anda net bir bilgi bulunmuyor. Android dünyasındaki çoğu üretici, cihazları kendi imzaları olan arayüzlerle sunuyorlar. Elimize ulaşan detaylara göre mevcut arayüz olan Xperia Home, 11 Haziran güncelleştirmesinden sonra artık gözden çıkartıldı. Bundan sonra yazılımsal anlamda bir geliştirme almayacak olan arayüz, sadece takvimde planlanan güncelleştirmeleri alacak. 


Sony Xperia XZ2 Premium'un kallavi tasarımı

Geliştiriciler açısından bir diğer gelişme ise Xperia Home Open Beta programının da bu kararla birlikte sonlandırılması oldu. Yani geliştiriciler, uygulamalarının Sony cihazlarında daha uyumlu çalışmalarını sağlayan programdan da yoksun olacaklar. Buradan hareketle Sony’nin köklü bir kullanıcı deneyimi değişimine hazırlandığını söyleyebiliriz. 

Xperia Home arayüzü mevcut amiral gemilerde ve diğer cihazlarda çalışmaya devam edecek olsa da, yeni bir soluk getirecek Sony’nin hangi yolu seçeceği konusunda bazı tahminler var. Bildiğiniz üzere Nokia, kendi kullanıcı arayüzünü Google’ın ham Andorid arayüzüne benzetmişti. Sony’nin de benzer bir stratejiyle yola çıkması güçlü ihtimaller arasında.

Umarız bu değişim rüzgarı içine yeni Sony amiral gemilerinin trendlere uyum sağlaması da dahildir. Çünkü teknik özellikler açısından dünyanın en iyi telefonlarını sunsa da tüketicilerle duygusal bir bağ kuramadığı sürece satışları düşmeye devam edecek. Eskiden Ericson ile birlikte telefon ürettiği dönemlerde Sony, herkesin hoşuna giden üst düzey tasarımlar yapıyordu. Şimdi de aynı performansı bekliyoruz. Umarız bizi yanıltmaz.

Güle güle Xperia Home.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/sony-says-its-stopping-development-its-xperia-home-launcher
32
9
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
32
9
7
2
2