Sony'den Dev İddia: PS4 Pro, PC Devrini Sonlandıracak

0
0
0
0
0
Sony başkanı Andrew House, oyun sektörünün geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yıllardır oyun dünyasında iki oyun konsolu arasında amansız bir rekabet mevcut; PlayStation severler Xbox severlere karşı. Ancak bu süre boyunca oyun sektörünün tartışmasız lideri bilgisayar.

Gerek PlayStation, gerekse Xbox efsane oyunlar ile karşımıza çıkmakta ve bu oyunlar oyuncuları cezbetmekte. Fakat PC'nin sektördeki liderliği sarsılmadan yerini korumaya devam ediyor. İşte PC'nin bu yerine Sony ciddi şekilde göz dikmiş durumda.

Özellikle fiyat konusunda PC oyunları konsol oyunlarına nazaran daha ekonomik oluyor (bu durum PC oyunlarının çok ucuz olduğu yönünde algılanmasın). Üstelik özellikle görüntü kalitesi olarak PC'nin konsollara karşı olan üstünlüğü, tercih edilirliğini arttırıyor. İşte Sony ve Microsoft cephesinin çözümü, bu duruma yönelik.

Bildiğiniz gibi birkaç gün önce Sony, efsane özelliklere sahip yeni konsolu PS 4 Pro'yu tanıtmıştı. Benzer şekilde Microsoft da yeni bir oyun konsolu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. İşte bu konuda PlayStation Başkanı Andrew House bazı açıklamalarda bulunmuş.

House'un dediğine göre PS 4 Pro ve sonrasında gelecek oyun konsolları, sahip oldukları özellikler sayesininde oyunculara son derece kaliteli bir oyun tecrübesi sunacak. Bu durum da PC'ye olan eğilimi yavaş yavaş azaltacak. Sürekli olarak güncellenecek ve gelişecek olan oyun konsolları, zaman içerisinde PC oyuncusunu tamamen konsollara çekmeyi başaracak.

Tabi bu son derece kuvvetli bir iddia. Yani oyun konsollarının PC oyuncusunu tam anlamıyla çekmeyi başarması zor zira PC'nin pek çok avantajı mevcut. Ancak açıklamanın Sony başkanı gibi birinden gelmesi, Sony'nin geleceğe yönelik sağlam planları olduğunu göstermekte.

Kaynak : https://gamerant.com/ps4-pro-pc-sony-613/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0