Sony’den Xperia XZ1 ve XZ2 Kullanıcılarını Kızdıracak Ekran Sorunu Açıklaması

21
7
3
1
1
Bir süredir Sony’nin amiral gemileri Xperia XZ1 ve XZ2 ile ilgili ekran sorunlarına ilişkin şikayetler artıyordu. Cihazlarda kronik bir sorun olduğunu düşünen kullanıcılar için Sony bir blog yazısıyla açıklama yaptı. Firmaya göre ekranlarda yaşanan lekelenmeler ve çizgiler bir sorun değil.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği şirketlerinden olan Sony, son yıllarda eski zamanlarını aratır oldu. Gerek kitle beklentilerini anlamak da gerek de şikayetlere karşı verdiği cevaplarda sıkıntılar yaşatan Sony, günden güne itibar kaybına doğru sürükleniyor. Firmanın Xperia XZ1 ve XZ2 modellerinde yaşanan sorunlarına ilişkin açıklamaları, kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyecek. 

Aşağıda ilgili cihazların ekranlarında yaşanan sorunlara ilişkin bazı görseller göreceksiniz. Bu tarz sorunlar, son haftalarda çoğu kullanıcıyı etkisi altına aldığı için cihazların üretiminden kaynaklı olduğu düşünülüyor. Eğer bir sorunu aynı cihazda farklı kullanıcılar da yaşıyorsa, bu işin sorumlusu üreticidir. Sony ise yaptığı açıklamada ne sorumluluğu üstleniyor ne de bunun bir sorun olduğunu söylüyor. 

Xperia XZ1 ve Xperia XZ2 cihazlarının ekranlarına dair sorunlara ait görüntüler şu şekilde:

Renklerdeki lekelenmeler, anlamsız çizgiler ve kontrast hataları, Sony’ye göre cihazların içinde gerçekleşen elektrostatik akımlardan dolayı kaynaklanıyor. Yani devrelerin dışında oluşan elektrik akımları, ekranların sorun yaşamasına neden oluyor. Sony ise elektrostatik şartların ortadan kalktığı zaman ekranların da düzeldiğini, bunun çok önemli bir sorun olmadığını söylüyor. 

Akıllı telefonların ekranlarındaki dokunmatik teknolojisi zaten statik elektrikle çalışır ve cihazlar, vücudumuzdaki elektrik sinyallerini kullanırlar. Onları bu etkiden uzaklaştırmak son derece imkansızdır. Küçük elektriklenmeler ister istemez her ortamda yaşanan bir durumdur. Sony’nin açıklamasına göre statik elektrik akımlarından kurtulmak mümkün görünüyor. Ekranın hafifçe ovalanması bile bu akımlara yol açarken, nasıl böyle bir açıklama yaptıklarını anlamak son derece güç. Hepimiz ilkokulda balonları saçımıza sürterek küçük kağıtların üzerlerine yapıştıklarını gördük. Bu temel bilgi bile açıklamadaki çarpıklığı görmeye yetiyor.

 

Herhangi bir yazılım güncellemesi ya da donanım değişikliği ile startik elektrik akımlarının yarattığı sorunların üstesinden gelmek zor. Eğer bir akıllı telefon servisinin içini gördüyseniz, teknisyenlerin ilginç önlükler, garip ayakkabı ve eldivenler giydiklerini, farklı aletler kullandıklarını da görmüşsünüzdür. Hepsi açık halde bulunan devrelerin korunması için uygulanır.

Şimdilik Xperia XZ1 ve XZ2 kullanıcılarının yapabilecekleri pek birşey yokmuş gibi görünüyor. Tek seçenek cihazınızda bir sorun varsa fazlasıyla zarar görmeden yetkili ve resmi servisine göndermek olacak. 

Sony’nin bu açıklamasının arka planında, söz konusu sorunu çözmek için herhangi bir yöntemin olmaması yatıyor olabilir. Firma zaten zarar ettiği akıllı telefon üretiminden bir darbe daha yemek istemiyor. Bunun için de tüketicilerle olan sağlıklı iletişimini baltalıyor. 

Kaynak : https://www.xda-developers.com/sony-xperia-xz1-xperia-xz2-display-defects/
21
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
7
3
1
1