Sony: "Gelecek Xperia Modelleri İçin Çerçevesiz Tasarım Üzerinde Çalışıyoruz"

30
20
4
2
1
Telefon tasarımları nedeni ile sürekli olarak eleştiri oklarına maruz kalan Sony, çerçevesiz akıllı telefon tasarımları üzerinde çalıştıklarını fakat sırf trendi yakalamak için tüm tecrübelerini bir kenara bırakamayacaklarını açıkladı.

Günümüzde hemen her akıllı telefon üreticisi tüketicilere daha ince çerçeveli, daha şık tasarımlı akıllı telefonlar sunmaya çalışırken Japon teknoloji devi Sony, amiral gemileri de dahil olmak üzere akıllı telefonlarının tasarımları üzerinde çok fazla durmamaktadır.

Sony, özellikle ülkemizde fazlasıyla sevilen ve güvenilen bir marka. Bu nedenle Sony’nin akıllı telefon tasarımları üzerinde etkisiz kalması, hayranlarını fazlasıyla mutsuz ediyor. Fakat yakın gelecekte bu durum tersine dönebilir.

Sony Mobile’ın Ürün Planlama Müdürü olan Ichino’nun açıklamalarına göre Sony, tüm rakiplerinin içinde bulunduğu ince çerçeveli telefon üretme yarışının farkında. Fakat şirket, kullanıcı deneyimine, ince çerçevelerden daha fazla önem veriyor.

Ichino, ince çerçeveli telefon tanıtmak için bazı cihaz parçalarını küçültmek ya da sıkıştırmak gerektiğini söylüyor. Bu da cihazın ses, kamera ya da diğer özelliklerden feragat etmesi anlamına geliyor. Dolayısı ile iyi tasarım, iyi donanımı engelliyor diyebiliriz.

Bu açıklama Sony’nin ‘daha iyi donanımlı’ akıllı telefonlar tanıtmak için rakiplerinden daha ‘çirkin’ tasarımlı akıllı telefon tanıtacağı izlenimini veriyor olabilir. Fakat Ichino, Sony’nin çok daha ince çerçeveli telefonlar için çalışma içinde olduğunu da belirtiyor.

Sony, ince çerçeveli telefon üretmek için tüm tecrübelerini ve geleneklerini bir kenara bırakmak ya da beklenmedik donanım hataları ile uğraşmak istemiyor. Bu nedenle gelecekte Sony’den şık telefon tasarımları görecek olsak da bunlar aceleye gelmiş tasarımlar olmayacak.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/sony-is-exploring-bezel-less-designs-for-future-xperia-smartphones
30
20
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
20
4
2
1