Sony, Gömülü Sensöre Sahip Katlanabilir Ekran Patenti Aldı

16
8
2
1
0
Sony’nin yeni aldığı patent, teknoloji devinin katlanabilir ve gömülü sensörlere sahip bir ekran üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Normal şartlar altında bugün akıllı telefonların hayatımıza girmiş olması, bizim bu telefonları çeşitli sağlamlık testlerine sokmuş olmamız, peş peşe gelen ürünler hakkında haber girmemiz gerekirdi. Ancak Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X, katlanabilir telefonların bir özelliğinin, katlanabilme özelliğinin, yeterince iyi olmadığını düşündüğü için ürünleri bekletme kararı aldı. Haliyle de bütün sektör onları beklemeye başladı.

Bu esnada boş durmayan Sony, kendi içinde gömülü sensörleri bulunan, katlanabilir bir telefon için patent aldı. Bir şekilde bir gün hayatımıza girecek olan bu tablet-telefonları konusunda Sony de kendi hamlesini yapmış oldu. 

sony patent

Ekranda bulunan sensörler üç adet olarak gözükürken, bunların basınç, sıcaklık ve hızlanma sensörü olduğu belli oluyor. Bu sayede Sony, tablet telefonların nasıl kullanıldığını öğrenmeyi amaçlıyor. Örneğin ortadaki basınç sensörünün dokunmatik ile alakası yok. Cihazın katlı olarak mı açılarak mı kullanıldığını görmeyi amaçlıyor. 

Bu sensörler sayesinde cihaz, kullanım şekline göre uygun olan format ve arayüzde içerik gösterecek. Sensörler, geçişlerin akıcı ve doğru olması için kullanılacak. Örneğin tablet modunda birisiyle yazışırken ekranı katlarsanız, arka kısımda başka bir uygulama ya da bir ekran koruyucu gözükebilir. 

Bu yeni ekranların pratikte ne kadar kullanışlı olacağı tartışmaya açık olsa da, bir gün Sony bu ekranı gerçek bir üründe kullanmaya karar verirse o zaman gerçekte nasıl olduğunu, ne kadar işlevsel olduğunu görebiliriz. Büyük isimlerin teker teker katlanabilir ekran yapması, bu teknolojinin geleceği konusunda heyecan veriyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Sony-foldable-display-embedded-sensors-patent_id117569
16
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
8
2
1
0