Sony, IFA 2019'da 360 Reality Audio'nun Nasıl Çalıştığını Gösterdi

15
4
1
0
0
Sony, CES 2019'da ilk kez tanıttığı 360 Reality Audio'da gelişme kaydettiğini gösterdi. Şirket, IFA 2019 etkinliğinde yeni teknolojinin Sony Headphones uygulamasından nasıl kontrol edildiğini de açıkladı.

Sony, CES 2019’da 360 Reality Audio teknolojisini göstermişti. Bu yeni teknoloji, kulaklıklar ve hoparlörler için yepyeni bir ekosistem oluşturacak ancak CES’teki tanıtımında teknoloji oldukça teknik olarak aktarılmıştı. Bununla birlikte ses profillerinin kulaklarınızla kalibre edilmesi işlemi kolay bir şekilde yapılamıyordu.

Şirket, Ocak ayında hedefinin herhangi bir kişinin telefonunu kullanarak kulaklarının fotoğraflarını çekmesiyle kalibrasyon yapabilmesini sağlamak olduğunu açıklamıştı. IFA 2019’da gösterim yapan Sony, Headphones uygulamasının bu kalibrasyonu nasıl sağlayacağını ufak bir şekilde gösterdi.

Uygulama, en iyi kalite için kulaklarınızı analiz edecek:

sony 360 reality audio

Sony’nin Headphones Connect uygulaması üzerinden şu anda ekolayzer ve gürültü engelleme ayarları yapılabiliyor. 360 Reality Audio seçeneğinin de bu uygulamaya gelecek olmasını görmek ise uygulamayı daha mükemmel hâle getiriyor.

Uygulama içinde 360 Reality Audio Setup’ı seçtikten sonra yapmanız gerekenler size gösterilecek. Mesela kulaklarınızda saç olmaması, küpelerin çıkarılması ve kulaklıkları çıkarmanız gerektiği size söylenecek. Daha sonra fotoğraf çekeceksiniz. Uygulama, telefonu uygun uzaklıkta tuttuğunuzdan emin olmak için yüzünüzü algılayacak.

Bunun sonrasında ise kafanızı sağa çevirerek sol kulağınızın fotoğrafını çekiyorsunuz ve ardından aynı işlemi sağ kulağınız için gerçekleştiriyorsunuz. Uygulama doğru pozisyonu bulduğunda otomatik olarak fotoğrafı çekiyor. Otomatik olarak çekemezse ayrıca manuel fotoğraf çekme seçeneği de mevcut.

360 Reality Audio, şu anlık yalnızca Sony'nin müzik uygulamasındaki seçili parçalarda kullanılabilir:

sony kulaklık

Gereken fotoğraflar çekildiğinde uygulama kulağınızın şeklini analiz ediyor ve sizin için bir ses profili oluşturuyor. Bu işlem maksimum 30 saniye sürüyor. İşlem tamamlandığında uygulama elde ettiği sonuçları müzik uygulamalarına gönderiyor. Teknoloji daha yeni olduğu için yalnızca Sony’nin kendi müzik uygulamasındaki seçili 360 Reality Audio destekleyen parçalarda kullanılabiliyor.

Sony’nin yeni teknolojisini deneyenler ise ses kalitesinin ne derece artabileceği konusunda oldukça şaşkına döndüklerini anlatıyor. Deneyen kişiler, kendilerini sanki müziğin içindeymiş gibi hissettiklerini söylüyorlar. Ne yalan söyleyelim, biz bile bu cümleyi duyunca heyecanlandık. Umarız gelecekte bu tür teknolojilerin yer aldığı kulaklıklar ülkemizde daha uygun fiyatlarla satın alınabilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/06/sony-360-reality-audio-headphone-calibration-hands-on/
15
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
1
0
0