Sony ile 6 Kat Daha Hızlı Büyüyen Çimler

0
0
0
0
0
Sony buna da el attı! LED tabanlı mavi ve kırmızı ışınlar üreten ve bu ışınlar ile çimlerin kesintisiz fotosentez yapmasını sağlayan yeni cihaz, çimlerin oluşum süresini altı kat hızlandırmakta.

Teknoloji sonunda buna da el attı! Genetiği ile oynanmış meyveler ve sebzeler yetmezmiş gibi şimdi de yapay fotosentez makinesi piyasaya sürüldü.

Bir çok spor dalının yapı zemininde çim yer almakta. Dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için futbol, at yarışı ve tenis gibi spor dallarında çim karşımıza çıkıyor. Tabi çimlerin o hale gelebilme süreci oldukça zahmetli. Sulama,gübreleme ve beklemek derken bir dünya iş. İşte tam da burada Sony devreye girmeye hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz hafta Japonya'da Stadyumlar ve Arena Pasifik 2016 etkinliğinde tanıtılan Sony Brighturf cihazı teknolojinin geldiği boyutlara ''vay be!'' dedirtti.

Sony Brighturf 660m ile 450m dalga boylarında LED tabanlı mavi ve kırmızı ışık oluşturarak kesintisiz fotesentezi sağlıyor. Bu da çim tohumlarına 6 kat daha hızlı oluşum imkanı sağlıyor.Böylece hem zamandan hem de masraftan önemli bir tasarruf elde ediliyor. İlk denemede 1.5 m2 bir alanda başarılı sonuçlar elde eden firma, 90 m2'lik bir alana kurulum yapabildiklerini söylemekte.

Oldukça ilginç bir üretim olan ürün, bize gelecek teknolojinin nerelere kadar ilerleyebileceği hakkında az da olsa fikir vermekte. Bu proje geliştirilip diğer bitkiler üzerinde de başarı elde edilirse,kesinlikle ses getirir.Hatta annelerimizin ''Yeme şunu! Onlar Brighturf'ludur'' dediklerini duyar gibiyim.

Kaynak : http://www.geek.com/tech/sony-makes-grass-grow-6x-faster-using-led-lights-1673068/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0