Sony, Japonya’da Yaşanan Deprem Sonrası Mali Krizle Boğuşuyor!

2
0
0
0
0
Japonya’da meydana gelen deprem sonrası Sony’nin zarar gören tesisleri, şirketin ciddi mali sorunlar yaşamasına sebep oldu.

Japonya sınırları içinde meydana gelen deprem sonrası Sony bir açıklama yapmış ve üretim tesislerinin zarar gördüğünü belirtmişti. Gelen son mali raporlar, şirketin ciddi bir gelir düşüşü yaşadığını gösteriyor.

Buna göre Sony, yılın ikinci çeyreğinde 15.6 milyar dolar kazanç elde etse de yıl bazında %11’lik bir düşüş yaşadı. Faaliyet karına baktığımızda ise %40 dolaylarında düşerek 546 milyon dolar seviyelerindeydi.

Mobil ürünler dahilinde yapılan incelemeler sonucu satışlarda %33’lük bir gerileme yaşansa da alınan bir dizi önlemler, şirketin 4 milyon dolarlık kar elde etmesini sağladı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 188 milyon dolarlık bir zarar söz konusuydu. Yine depremden etkilenen sensör üretim tesisi 1.18 milyar dolar gelir elde etse de yıl bazında %25’lik bir düşüş yaşandı. Faaliyet zararı ise 423 milyon dolar.

Sony’yi kurtaran bölüm ise her zaman olduğu gibi oyun oldu. Toplamda 40 milyon PS4 satışı yapan oyun bölümü, yılın 2. çeyreğinde %126 artış yaşayarak şirketin 426 milyon dolar faaliyet karı elde etmesini sağladı.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0