Disket Kullanan Dünyanın En Eski Dijital Fotoğraf Makinesi: Sony Mavica

0
0
0
0
0
Film yerine SD kartlar kullanan dijital kameraların atalarından biri olan Sony Mavica, SD kartlar bile yokken disket kullanarak çalışıyordu.

Bilgisayar dünyasıyla ve internetle 1990’lı yıllarda ya da 2000’li yılların hemen başında tanışan nesilin çok iyi bildiği disketler, o dönemin flash belleği, CD’si, DVD’si, hatta taşınabilir hard diskiydi.

Kare boyutlarıyla dikkat çeken bu disketler, ya da genel adıyla floppy diskler, oyunları bile taşıyacak kapasitede idi. (Tabii o dönem için) Peki, o dönemde bir dijital kamera olsa ne kullanacaktı? SD kart dünyasının daha başlamadığı, CD döneminin ise daha yeni yeni piyasaya çıktığı 1997 yılında üretilen Sony yapımı Mavica, klasikleşmiş analog kameralar yerine dijital dünyaya açılan bir kamera idi.

Dönem şartları gereği disket ile depolama sağlayan Mavica, daha sonra mini CD kullanımına geçmiş ve artık daha büyük depolamaya sahip olmuştu. Peki, disket ile çalışan bir dijital kamera nasıl oluyor? İşte bunun cevabını The 8-bit Guy adlı kanal vermekte;

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0