Sony'nin 40. Yıl Özel Walkman'i, Özel Kılıfı Sayesinde 80'lere Geri Götürüyor

23
14
2
2
2
Sony, devrimsel bir müzik çalar olan ilk Walkman'ini, bundan tam 40 yıl önce 1979'da piyasaya sürmüştü. Aradan geçen 40 yılı kutlamak isteyen şirket, özel kılıfıyla adeta 80'lere geri döndüren yepyeni ve teknolojik bir Walkman tanıttı.

Sony, geçtiğimiz günlerde, ilk Walkman modelini piyasaya sürmesinin üzerinden 40 yıl geçmesinin şerefine 2019'a özel yeni bir Walkman duyurmuştu. Kasım ayında piyasaya sürülecek olan “NW-A100TPS” model Walkman, nostalji ile günümüz teknolojisini harmanlayarak oldukça değişik bir ürün olarak karşımıza çıkmıştı.

Fakat bu yeni Walkman, nostalji tutkunlarını bir hayli üzecek olan bir eksikliğe sahip ve manyetik kasetten müzik çalmaya izin vermiyor. Aslında cihazda bu özelliği aramak da biraz saçma olurdu. Ancak Sony, nostalji tutkunlarını üzmemek için cihazı özel bir Walkman kılıfı ile birlikte satıyor. Cihazın yanında gelen bu kılıf, Walkman’i içine koyduğunuz zaman ekran koruyucusu sayesinde “nostaljik” bir kaset görünümüne bürünüyor ve kasetin rengi, çaldığınız müziğin türüne göre değişiyor.

Özel sürüm Walkman’in özellikleri:

40. Yıl Özel Walkman

Özelliklerine gelecek olursak 3.6 inçlik bir ekrana ve 16 GB depolama alanına sahip özel sürüm Walkman, tek bir şarjla 26 saate kadar dayanabiliyor. Tabii ki bu şarj kapasitesi, yapılan işlemlere ve kullanım durumuna göre değişiklik gösterebiliyor.

Arka kısmında 40. yıla özel bir logo bulunan cihaz, kılıfa konulduğunda ve ekran koruyucusu aktif hale getirildiğinde, en azından 1979’da insanların yaptığı gibi nostaljik sayılabilecek bir müzik deneyimini sunuyor.

Cihazda ayrıca Retro hissini yaşatabilmek için özel bir kulaklık portu da yer alıyor, bunun yanı sıra kulaklığınızı Bluetooth üzerinden de bağlayabiliyorsunuz.

Fiyatlandırma kısmına bakarsak lüks sayılabilecek bu özel Walkman, Kasım ayından itibaren 600 dolardan (yaklaşık 3450 TL + vergiler) satışa sunulacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/05/sony-40th-anniversary-walkman-mp3-player/#/
23
14
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
14
2
2
2