Sony’nin Kallavi Amiral Gemisi Xperia XZ2 Premium Sonunda Ortaya Çıktı!

48
33
22
9
6
Geçtiğimiz yıl üretilen en gelişmiş kameralardan birisine sahip olan Sony Xperia XZ Premium’un devam niteliğindeki yeni amiral gemisi, Çin’de resmiyet kazandı. Ne Yazık ki Sony’nin tasarım alışkanlıklarından vazgeçmediğini görsek de teknik özellikleri, cihazın tam bir performans canavarı olduğunu gösteriyor.

Akıllı telefon piyasasındaki trendleri takip etmek konusunda rakiplerinden epey geri kalan Sony, geçtiğimiz Mart ayında bu konuda samimi açıklamalarda bulunmuştu. Piyasadaki trendleri artık takip edeceğini söyleyen firma, hayranlarını ve tüm teknoloji meraklılarını beklentiye soktu. Ne yazık ki bu yıl çıkartacağı amiral gemisi olması beklenen Xperia XZ2 Premium, geleneksel hatlarıyla gün yüzüne çıktı. 

Xperia XZ2’nin zaten piyasada olduğunu varsayarsak Sony’nin ikincil bir amiral gemisi için elini çabuk tutması gerektiğini söyleyebiliriz, ancak tasarım konusunda yenilik yapmaması önüne yine taş koyacaktır.

Çin’den gelen resmi görüntülerde Xperia XZ Premium şu şekilde görünüyor:

Çin’in telekom kurulu TENAA tarafından resmiyet kazanan cihaz, yakında başta Asya pazarı olmak üzere tüm dünyada satışa sunulacak. Firmanın cihazı H8166 kod adıyla andığını da belirtelim ve diğer teknik özelliklere geçelim.

Sony Xperia XZ2 Premium Beklenen Teknik Özellikleri:

  • 4K çözünürlüğe sahip 5.8 inç ekran
  • Qualcomm Snapdragon 845 işlemci yongası
  • Çözünürlüğü henüz bilinmeyen çift arka kamera
  • Parmak izi sensörü 
  • 6GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 400 GB’a kadar microSD kart desteği
  • 3540 mAh batarya
  • 15.8 cm uzunluk, 8 cm genişlik ve 11.9 milimetre kalınlık

Sony’nin yakın zamanda bir tanıtım etkinliği düzenleyerek Xperia XZ2 Premium’u tanıtması bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2018/06/05/sony-xperia-xz2-premium-likely-arriving-china-soon-gets-tenaa-certification/
48
33
22
9
6
Emoji İle Tepki Ver
48
33
22
9
6