Sony'nin Yeni Patenti, PS Vita veya PSP'nin Geri Dönebileceğini Gösteriyor

29
15
2
1
0
Sony'nin geçtiğimiz hafta yaptığı bir patent başvurusu, el konsollarının tekrar gelebileceğine dair ipuçları sunuyor. Şirket, Nintendo Wii ile el konsolu pazarında rekabete girişebilir.

Sony, yeni bir PlayStation oyun kartuşu için patent başvurusunda bulunarak, el konsollarının geri dönebileceğinin sinyallerini verdi. Konsol üreticisinin yeni patenti, 5 Kasım 2019'da Brezilya'da INPI (Instituto Nacional da Propriedade Industrial) tarafından yayınlandı.

Yeni patent, ortaya çıkacak ürün hakkında çok fazla bilgi vermiyor. Tanımı, 'veri kayıt ve depolama cihazına uygulanacak yapılandırma' olarak geçse de, daha çok PS Vita'nın oyun kartlarına ve PSP'nin UMD disklerine benziyor. Ürün, Sony Interactive Entertainment'ın sanat tasarımcısı ve PlayStation ürünlerinden sorumlu Yujin Morisawa tarafından icat edildi. Ayrıca depolama aygıtının, PS5 geliştirici kiti ile aynı kurum tarafından patentlenmesi dikkat çekiyor.

playstation oyun kartuşu

Yeni kartuş, PS5 veya PS4 için yeni bir eklenti de olabilir. Ancak Sony'nin yeni bir el konsolu üzerinde çalışıyor olması kuvvetli bir ihtimal. Sony'nin, taşınabilir konsolu PS Vita'yı piyasaya sürmesinden bu yana neredeyse 8 yıl geçti ve şirket, Nintendo Switch'le rekabet edebilmek için hamle yapmaya hazırlanabilir.

Sony daha önce PS Vita'nın devamının gelmeyeceğini açıklasa da, tamamen yeni bir el konsolu neden olmasın? Şirket, yeni nesil konsolu PS5'in önümüzdeki yılın sonlarında geleceğini duyurdu. Belki ilerleyen zamanlarda bu kartuşun ne olduğuna dair daha fazla bilgi alabiliriz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/sony-patents-a-playstation-gaming-cartridge-could-the-psp-or-ps-vita-return
29
15
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
15
2
1
0