Sony, PlayStation 4'teki Facebook Desteğinin Sona Erdiğini Açıkladı

39
17
5
5
4
Japon oyun devi Sony, bundan sonra PlayStation 4’ün Facebook desteğine sahip olmayacağını açıkladı. Diğer bir deyişle, kullanıcılar artık ekran görüntülerini veya videoları Facebook hesapları üzerinden paylaşamayacak.

Bilenler olacaktır; PlayStation 4’ün kontrol cihazında, kullanıcıların videolarını ve görüntülerini doğrudan sosyal medya platformları ile paylaşmalarını sağlayan oldukça fonksiyonel bir düğme bulunuyor. Fakat bugünden sonra o düğme eskisi kadar fonksiyonel olmayabilir. Zira Sony, PlayStation 4'teki Facebook entegrasyonunun resmen sona erdiğini duyurdu.

PlayStation’ın Twitter’daki resmi destek hesabı üzerinden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den itibaren, Facebook’un paylaşım ve arkadaş bulma özelliklerinin PS4 platformunda desteklenmeyeceği belirtildi. 

Sony, resmi internet sitesi üzerinden söz konusu değişikliğin ayrıntılarını içeren bir blog yazısı paylaştı. PS4'ün paylaşım özelliklerinin büyük ölçüde aynı kalacağını söyleyen Japon şirket, “Facebook artık ekran görüntülerini, videoları, müzikleri, kupa ayrıntılarını veya oyun yayınlarına dair bağlantıların paylaşılabileceği bir seçenek olarak sunulmayacak” ifadelerini kullandı. 

Sony PS4

Kısacası, kullanıcılar artık Facebook hesaplarını PlayStation hesaplarına bağlayamayacak. Bu da, platformlar arasında arkadaş listelerini paylaşamayacakları anlamına geliyor. Ayrıca Facebook'tan içe aktarılan resimler de kaybolacak. 

PlayStation hesaplarını Facebook hesapları ile entegre bir şekilde kullanan kişilerin, yeni bir profil resmi seçmeleri gerekiyor. Zira şirket de dün itibarıyla kullanıcılara, “PlayStation’daki arkadaşlarınızın sizi tanıması için yeni bir resim seçmenizi öneririz” mesajını göndermeye başladı. 

Kaynak : https://www.vice.com/en_us/article/pa7m3b/sony-ends-facebook-integration-on-playstation-4
39
17
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
39
17
5
5
4