Sony, PlayStation 5'in Oyun Motoru 'Haptic'le İlgili Demolar Oluşturdu

13
2
1
0
0
PlayStation'ın son sürümü, dün itibarıyla resmileşti. Sony, PlayStation 5'in 2020'nin son çeyreğinde piyasaya sürüleceğini açıkladı. Şimdi ise şirketin oyun geliştiricilerine demolar gönderdiği ortaya çıktı. Bu demolar, PlayStation 5'in "Haptic" isimli oyun motorunun hünerlerini sergiliyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, nihayet ağzındaki baklayı çıkardı ve PlayStation 5'in çıkış tarihini açıkladı. Şirketin CEO'su Jim Ryan tarafından yapılan açıklamalarda PlayStation 5'in 2020'nin son çeyreğinde piyasaya sürüleceği belirtildi. Oyun sektöründe büyük bir heyecan yaratan bu gelişme, bir dizi yeni bilgiyle birlikte geldi.

Aslına bakacak olursak PlayStation 5, pek çok geliştirici tarafından uzun zamandır biliniyor. Hatta şirketler, PlayStation 5 uyumlu oyunlar için gerekli çalışmaları da başlatmış durumda. Zaten geçtiğimiz dönemlerde de Sony'nin, PlayStation 5 için geliştirme kitleri oluşturduğu ve bu kitler için hazırlanan tasarımın yapısı ortaya çıkmıştı. Şimdi de Sony'nin, geliştirici şirketlere bazı demolar gönderdiği açıklandı.

PS5 Dev Kit

Teknoloji devi, PlayStation 5 konsolunda "Haptic" isimli yeni bir oyun motoru kullanacak. Bu motor, oyunları çok daha gerçekçi bir hale getirmeyi amaçlıyor. Hatta şirketin, oyun geliştiricilerine gönderdiği demolarda da Haptic'in farkı ortaya çıkıyor. Öyle ki Sony, PlayStation 5 için Gran Turismo Sport isimli oyunun demosunu göndermiş. Yapılan açıklamalarda Haptic'in oyunseverlere verdiği tepkinin, fazlasıyla gerçekçi olduğu söyleniyor.

Gran Turismo Sport oyununu deneyimleyenler, bu oyun motorunun anında tepki verebildiğini açıklıyorlar. Hatta öyle ki bu yarış oyununda aracın bir tekerinin çakıla girmesi durumunda aradaki fark açıkça anlaşılabiliyormuş. Dolayısıyla PlayStation 5'in, aracın üzerinde bulunduğu yola göre dinamik oluşturabildiğini söyleyebiliriz.

Gran Turismo Sport

Sony, Haptic motorunun sunduğu yetenekleri gösterebilmek için sadece Gran Turismo Sport'u göndermemiş. Bu oyunla birlikte birkaç oyun daha şirketlere iletilmiş ve geliştiriciler, oyunları deneyimleme fırsatı bulmuşlar. Yapılan açıklamalarda PlayStation 5'in, oyun konusunda yeni bir devrim yaratacağı ifade ediliyor.

Elbette Sony'nin yeni oyun motoru, inanılmaz derecede bir teknolojik yenilik değil. Ancak pek çok oyunseverin, PlayStation 5'le yepyeni bir oyun deneyimi yaşayabileceğini söylemek mümkün görünüyor. Hatta Wired'ın raporuna göre Sony, Haptic motoru için yıllardır çalışıyormuş. Rapor, bu teknolojinin gelişim sürecinin Dualshock 4'ten bile önce olduğunu ortaya koyuyor.

Sony, PlayStation 5'i en çok yeni oyun motoruyla pazarlayacakmış gibi görünüyor. Ancak şu an için oyunseverler olarak, bu motorun neler sunduğu tam anlamıyla bilmek mümkün değil. Fakat özellikle de 2020 yılı içerisinde PlayStation 5 için geliştirilen oyunları ve daha somut bilgileri görmeye başlayabiliriz. Bu da oyunseverlere, Haptic'in neler sunacağını daha net gösterecektir.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/10/08/ps5-playstation-demos-games/
13
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
0
0