Sony, PS4 Remote Play'i Tüm Android Cihazlarda Kullanılabilir Hale Getirdi

29
4
3
2
1
Sony, Xperia Z3’ler ile birlikte ek bir özellik olarak PS4 Remove Play’i de duyurmuştu. PS4 Remote Play, yapılan yeni güncelleme ile beraber şimdi bütün Android cihazlarda kullanılabilir hale geliyor.

Sony, Xperia Z3’ü piyasaya sürerken, akıllı telefonun rakipleri karşısında güç kazanması için yeni bir özelliği daha duyurmuştu: PS4 Remote Play. PS4 Remote Play, aynı ağa bağlı olan Xperia Z3 ve PlayStation 4 arasında bir bağlantı sağlayarak, konsol oyunlarının akıllı telefondan oynanabilmesini sağlıyordu. Akıllı telefondan konsol oyunlarını oynamak için Dual Shock 4 denetleyicisini akıllı telefona bağlamanız yetiyordu. 

ps4 remote play

Sony’nin bu PS4 Remote Play özelliği uzun süredir Sony’nin akıllı telefonlarında sınırlı kalmıştı. Sony, daha önce bir değişikliğe giderek Mart ayında iOS cihazların bu özelliği kullanmasını serbest bırakmıştı. Yeni güncelleme ile beraber ise artık PS4 Remote Play özelliği Xperia haricindeki diğer Android cihazlara da geliyor. 

Sony, Remote Play dahil olmak üzere birçok yeni işlevin olduğu yeni PlayStation sistem yazılımı 7.00 güncellemesini duyurdu. 7.00 güncellemesinin en önemli noktası PS4 Remote Play’in artık Android 5.0 (Lollipop) ve üstü sürümleri barındıran Android cihazlarda da kullanılabilir hale gelmesi. Yeni güncelleme ile beraber PS4 Remote Play uygulamasını kullanan cihaz sayısı büyük ölçüde artıyor. 

ps4 remote play 2

Android ve iOS kullanıcıları, PS4 Remote Play’i kullanmak için öncelikle kendi uygulama marketlerinden PS4 Remote Play uygulamasını indirecekler. Daha sonra PlayStation 4 ve akıllı telefon aynı ağa bağlanacak. Bu şekilde konsolda bulunan oyunlar akıllı telefonlardan oynanabilecek. 

ps4 remote play 4

Oyunlardaki kontrolü sağlamak için Dual Shock 4 kablosuz cihazları Bluetooth ile akıllı cihazlara bağlanabiliyor. Ancak Sony, Dual Shock 4’leri kullanmanız için Android 10 yüklü bir akıllı telefona sahip olmanız gerektiğini belirtiyor. Sony, Android 5.0 üstü Android tablet ve telefonlar için PS4 Remote Play özelliğini bu hafta içinde piyasaya sürecek.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/sony-ps4-remote-play-available-all-android-devices/
29
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
4
3
2
1