Sony Worldwide Studios'un Yeni Başkanı Belli Oldu

5
4
2
0
0
PlayStation 5'in çıkmasına bir yıl kalmış olmasına rağmen Sony Worldwide Studios'un yönetiminde önemli bir değişiklik gerçekleşti. Eski başkan Shuhei Yoshida'nın yerini Hermen Hulst aldı.

Oyun konsolu dünyasında lider konumda olan PlayStation, yeni konsolu PlayStation 5’in gelecek yıl çıkacağını duyurmuştu. Ayrıca ortaya çıkan birçok söylenti, yeni oyun konsolunun eskilerine göre çok daha üstün olacağını gösteriyordu.

Yine de PlayStation bünyesinde gerçekleşen idari değişimler bitmek bilmiyor. Şirket, yönetiminde önemli bir değişiklik yapıyor. Önceden Guerilla stüdyosunda çalışan Hermen Hulst, Worldwide Studios’un başına geçecek ve PlayStation 5’in birçok muhteşem oyuna sahip olmasını sağlayacak.

playstation

Hermen Hulst’ın yanı sıra önemli bir değişiklik de Shuhei Yoshida isminde gerçekleşti. Önceki başkan Shuhei Yoshida, platforma daha fazla bağımsız oyun sağlamak için yeni bir girişim başlattı.

Hermen Hulst kimdir?

PlayStation’ın başına geçen Hermen Hulst, Amsterdam merkezli Guerilla stüdyosunun kurucu ortaklarından birisi. Guerilla’yı size hatırlatmak için Killzone serisini örnek verebiliriz. Sony, Guerilla’yı 2005 yılında satın almıştı ve Hulst da Sony bünyesinde birçok görevde yer almıştı.

Hermen Hulst’ın geliştirdiği en büyük yeniliklerden birisi Decima oyun motorunu geliştirmekti. Bu oyun motoru birçok oyunda kullanıldı. Fakat en güncel örneği iki gün sonra oyuncularla buluşacak olan Death Stranding olarak verilebilir.

playstation 5

Öte yandan Yoshida’nın yeni görevi şirkette bağımsız yapımcıları desteklemek amacıyla bir girişim başlatmak olacak. Bu girişimin ne olacağı şu an net olmasa da Yoshida’nın sektörde bağımsız oyunları seven birisi olarak bilindiğini söylememiz gerekiyor. Ayrıca Sony de bu sektörü geliştirmek isteyen bir şirket.

Sony, bağımsız yapımcılara olan desteğini geliştirmek isterken bir yandan da diğer oyun geliştiricilerini düşünmeyi unutmuyor. Şirketin CEO’su Jim Ryan, verdiği bir röportajda PlayStation 5 için oyun geliştiren geliştiricilerin bugüne kadar yaşamadıkları deneyimler yaşadıklarını ve bundan memnun olduklarını söylemişti.

PlayStation 5 hakkında beklentilerimizi artıran açıklamalar bu kadar fazla yapılırken bir sene daha beklemek oldukça zor olacak gibi duruyor. Sony’nin gerçekten de bahsettiği özellikleri ve yenilikleri tam anlamıyla getirip getirmediğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/07/sony-playstation-leadership-change-Hermen-Hulst/
5
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
2
0
0