Sony Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden, Görevinden Ayrıldı

5
2
1
0
0
PlayStation'ın en önemli isimlerinden Shawn Layden, görevinden ayrıldı. Bir dönem Sony Interactive Entertainment America'nın CEO'luk görevini yürüten ve geçtiğimiz dönemlerde de Sony Worldwide Studios'un başkanlığına getirilen Layden'ın, görevi bırakma nedeni ise bilinmiyor.

PlayStation'ın en bilindik yüzlerinden olan Shawn Layden, Sony Interactive Entertainment'ten ayrılıyor. Şirketin daha çok fuar yüzü olan, pek çok büyük etkinlikte önemli açıklamalar yapan ve Worldwide Studios'un başkanlık görevini yürüten Layden'ın görevinden neden ayrıldığı ise bilinmiyor. Layden'ın şirketten ayrılacağı, PlayStation'ın resmi Twitter hesabı üzerinden duyuruldu.

PlayStation 5 için geri sayımın devam ettiği bir süreçte Layden'dan gelen ayrılık kararı, fazlasıyla süpriz oldu. Çünkü Layden, 30 yıldır Sony bünyesinde çalışmalarını sürdüyordu ve PlayStation 4'ün bugünkü başarısının altında yatan en büyük nedenlerden bir tanesi idi. Ayrıca Layden, 2014 yılında Sony Interactive Entertainment America'nın CEO'luk görevine getirilmiş, geçtiğimiz dönemlerde de Worldwide Studios'un başkanlık görevini üstlenmişti.

Shawn Layden

PlayStation'ın Twitter üzerinde yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verildi;

PlayStation

"Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden'ın Sony Interactive Entertainment'tan ayrılacağını duyurmak, bizim için büyük bir üzüntü. Onun vizyon sahibi liderliği çok özlenecek. Kendisine gelecekteki çalışmalarında başarılar diliyoruz ve yıllarca verdiği hizmetten ötürü minnettarız. Her şey için teşekkürler, Shawn!"

Yapılan bu açıklamayla birlikte Layden'ın Sony'den ayrılışı duyurulmuş oldu. Sony Interactive Entertainment'ın, Layden'ın yerine kimi getireceği ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.destructoid.com/playstation-s-shawn-layden-leaving-sony-worldwide-studios-568358.phtml
5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0