Sony Xperia XA2 Ultra'nın Kamerası, DxOMark Tarafından Yetersiz Bulundu

22
9
6
5
3
Kamera ve lens üreticilerinin korkulu rüyası olan DxOmark şirketi, Sony’nin akıllı telefonu Xperia XA2 Ultra’nın kamerasıyla ilgili bilimsel bir inceleme yayınladı.

2018 yılının başlarında piyasaya sürülen ve daha çok orta segmentteki kullanıcılara hitap eden Xperia XA2 Ultra, f/2.0 diyafram aralığına sahip 23MP değerinde bir arka kamera ile birlikte gelmişti. Bu kamera üzerinde bir çalışma yapan ve incelemelerde bulunan DxOmark, yayınladığı makalede kameranın görüntüleme yeteneklerinin çok kötü olmamakla beraber çok iyi olmadığını belirtti.

DxOmark şirketi tarafından 75 puan verilen XA2 Ultra kamerası böylece 2014 ve 2015 yıllarında piyasaya sürülen Nexus 6P ve Apple iPhone 6 kameralarını bir tık geride bırakmayı başardı. Şirketin, en iyi kameraya sahip akıllı telefonu olarak ön plana sürdüğü cihaz ise ülkemizde de satışa sunulan Huawei P20 Pro oldu. Zira Huawei P20 Pro, yapılan testlerle 109 puana layık görülmüştü.

Cihazların görüntüleme aygıtlarına yönelik kapsamlı testler yapan şirkete göre Sony’nin telefonu, özellikle az ışık alan yerlerde doğru pozlama yaparak yüksek puan almayı başarmıştı. Fakat yine aynı cihazın yüksek kontrastlı sahnelerde biraz zorlandığı ve renk doğrulu ile ilgili yeteri kadar iyi sonuç vermediği belirtilirken, mavi gökyüzü çekimlerinde renk tonunun biraz siyaha kaçtığı belirtildi.

Elbette Sony’nin bu orta sınıf akıllı cihazının, diğer tek lensli akıllı telefonlara nazaran sektörün neresinde durduğu konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Zaten gelen araştırma metnine göre cihaz, aydınlatma koşullarına ve renk çeşitliliğine bağlı olarak (video alma yetenekleri de dahil) çok tutarlı davranmadı ve değişik performanslar sergiledi. Yine bu incelemede belirtildiğine göre Xperia XA2 Ultra, renk tonları hakkında kararlı davrandı fakat yüzey dokusunun detaylarını tam olarak işleyemedi.

En nihayetinde Xperia XA2 Ultra, şu anda kendisinden üst sınıf akıllı telefonların kameraları ile kıyaslanabilecek kadar iyi bir kameraya sahip olmamakla birlikte, orta sınıf akıllı telefonların birçoğuna karşı üstün gelebilecek kamera kapasitesine sahip. Hatta XA2 Ultra, Motorola Moto G5S gibi bazı orta sınıf telefonları rahatlıkla geride bırakıyor. XA2 Ultra, DxOMark’a göre genel anlamda fiyatına kıyasla kamerayı düşündüğümüz zaman, 400 dolarlık etiketiyle dünya genelinde satın alınabilecek bir cihaz olarak tanımlanış. Dilerseniz XA2 Ultra'nın testlerden aldığı detaylı sonuçları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/07/dxomark-gives-mixed-rating-to-sony-xperia-xa2-ultra-camera.html
22
9
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
22
9
6
5
3