Sony Xpreia XZ2 Premium, Fiyatıyla iPhone X'e Kafa Tutuyor

39
21
11
3
3
Özellikle mobil sektörde verdiği kötü kararlar ile eleştirileri üstüne çeken Sony, Xpreia XZ2 için biçtiği fiyat ile tepkilerin odak noktası oldu.

Akıllı telefon piyasasının son derece kızıştığı bu dönemde, Samsung ve iPhone’un dahi Çin menşeli üreticiler tarafından zor duruma sokulduğu artık bilinen bir gerçek. Akıllı telefon pazarının yükselen değeri Xiaomi gibi markaların önderliğinde fiyat/performans canavarı cihazların, dev markalar karşında yükselişine geçtiğine inanmak istemeyen Sony, son dönemde verdiği kötü kararlara bir yenisini daha ekledi.

Bugün itibari ile Amerika’da satışa sunulan Sony Xperia XZ2 Premium’un fiyatını duyanları şaşkına çevirdi. Xperia XZ2 Premium’a 999 dolar fiyat biçen Sony’nin aklından geçenleri anlamak gerçekten güç. Çin menşeli markaların yükselişini kenara bıraktığımızda dahi iPhone ile yarışan fiyatıyla bu cihazın hedef kitlesinin kim olduğunu kestirmek oldukça zor.

Akıllara gelebilecek en olası neden olarak, Sony’nin marka değerini korumak istemesi görülebilir. Ancak bu isteğin bir noktada komplekse dönüştüğünü de söylemek bizce yerinde olacaktır. Hatırlayacağınız üzere Sony; Xbox ve Nintendo Switch’in çapraz platform destekli oyun projesini de reddetmişti.   

39
21
11
3
3
Emoji İle Tepki Ver
39
21
11
3
3