Sosyal Ağlardaki Fotoğraflardan Biometrik Verilerimiz Toplanıyor Olabilir!

1
0
0
0
0
Bir üniversitenin araştırmaları sosyal ağlardaki fotoğraflarımızdan biometrik verilerimizin topladığını gösteriyor.

Kişisel güvenliğimizi sağlamak için artık akıllı telefonlarımıza parmak izmizi hatta irisimizi tarayarak bizim kimliğimizi doğrulayan önemli biometrik verileri dijital ortamda paylaşıyoruz. Üstelik parmak izimiz ya da irisimiz değiştirebileceğimiz şeyler olmadığı için, bir çeşit kopyalamayla bizim kimliğimiz kötü niyetli kişilerin oyuncağı olabilir. Ancak yine de günümüzde önemli üreticilere bu konuda tüketiciler olarak güvenmekten başka çaremiz yok.

Biz parmak izimizi telefonumuza tanımlarken güvensek de, son dönemde yapılan bir araştırma aslında en minik detayın bile bizim biometrik verilerimizi tanıyabileceğini gösteriyor.

Bir üniversitenin yaptığı araştırmaya göre popüler sosyal ağlardaki fotoğraflarımız gizli bir şekilde biz farkında olmadan özel bir yüz tanıma teknolojisiyle fotoğraflarımızdan biometrik verilerimiz elde ediliyor olabilir.

Üniversitede 20 kişilik bir araştırma grubun yaptığı çalışmalarda gönüllü kişiler çeşitli düzenleme programlarıyla gerçek fotoğraflar üzerinde çeşitli çalışmalar yaparak fotoğrafların 3 boyutlu olarak modellendiğini ve bazı özel efektlerle normal fotoğraflardan tam olarak biometrik verilerimizin kopyalanabileceğini tespit etti.

Açıkçası biz sıradan insanların biometrik verileri ne gibi bir önem taşıyor bilemeyiz ancak günümüzde mesajlardan bile bize uygun reklam gösterilmesi gibi durumlar oldukça, bazı kişilerin bu biometrik verileri çeşitli şirketlere satarak gelir elde edeceği ve en basitinden bize biometrik verileirmize göre reklamlar gösterilebileceği söylenebilir. Ancak bu durum bazı kötü niyetli amaçlarla da kullanılabilecektir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0