Sosyal Medyada Milyoner Gibi Gözükmenin Ne Kadar Kolay Olduğunu Gösteren Video

70
7
7
2
1
19 yaşındaki bir vlogger, Instagram üzerinden paylaştığı sahte fotoğraflar ile kendini bir milyoner gibi gösterdi ve kısa süre sonra numarasını herkese açıkladı.

Sosyal medyada zengin ve havalı olduğu için on binlerce takipçisi olan birinin aslında hiç de göründüğü gibi olmadığını nasıl anlayabilirsiniz? Eğer biraz photoshop biliyorsanız kendinizi kolaylıkla özet jetiyle seyahat eden, en pahalı markalardan giyinen biri gibi gösterebilirsiniz.

Londra’da yaşayan 19 yaşındaki bir vlogger, sosyal medyada kendini zengin biri gibi göstermenin ne kadar kolay olduğunu göstermek için bir deney gerçekleştirdi. Photoshop ile kendini pahalı markalardan giyinen, özel jeti ile uçan, lüks bir yaşam süren biri gibi gösteren Byron Denton, bu şekilde kendine on binlerce takipçi sağladı.

Ancak Denton’ın amacı bir sahtekar olmak değil, insanlara sahtekar olmanın ne kadar kolay olduğunu göstermekti. Bu nedenle Denton, fotoğrafların orijinal hallerini, nasıl photoshop yaptığını ve tüm işlemlerin ne kadar sürdüğünü paylaştığı bir YouTube videosu ile açıkladı. Videoya göre sahte bir fotoğraf paylaşmak çekimi ve photoshopu ile toplam 45 dakika kadar süre alıyor.

Kaynak : https://9gag.com/gag/a5M2DZg?ref=fsidebar
70
7
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
70
7
7
2
1