Sosyal Medyada Yazdıklarınıza Dikkat! Darbe Girişimini Destekleyen Hesaplara Soruşturma Geliyor!

1
0
0
0
0
Sosyal Medyada Yazdıklarınıza Dikkat! Darbe Girişimini Destekleyen Hesaplara Soruşturma Geliyor!
Ülkemizde son günlerde yaşanan darbe gündemine ilişkin sosyal medyaya soruşturma geliyor!

Bildiğiniz gibi 15 Temmuz 2016 akşamından bu yana ülke olarak sıcak bir darbe gündemindeyiz. O gece yapılmaya çalışılan ve engellenen darbe girişiminin etkileri ülkemizde dalga dalga etkisini göstermeye devam ediyor.

Tabii bu geceden beri her insan kendi görüşlerini özellikle sosyal medya hesaplarından paylaşmakta. Fakat eğer ki darbe girişimini destekler bir tavırla Facebook, Twitter vb sosyal medya mecralarından paylaşım yapmış iseniz başınız dertte olabilir.

Özellikle Twitter üzerinden darbe girişimi yapan #YurttaSulhKonseyi etiketi ile yapılan paylaşımlarda görülen darbeyi isteyen ve destekleyen kesime yönelik başlatılan soruşturma sonucunda tek tek sosyal medya paylaşımları incelendiğini aktaralım.

Bahsi geçen konuya göre sosyal medya ortamlarında silahlı isyan hareketini öven, destekleyen, teşvik eden tüm paylaşımların sahipleri hakkında TCK 313, 39/2 numaralı “Türkiye Cumhuriyeti'ne silahlı isyana yardımda bulunmak ve suç işlemeye teşvik edip, veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek” maddesine, TCK 215suçu ve suçluyu övmek” maddesine, TCK 217kanunlara uymamaya tahrik” maddesine ve TCK 218basın yoluyla bu suçları işlemek” maddeleri dahil olmak üzere soruşturmaya tabii olacakları bildiriliyor.

Bu doğrultuda ülke genelinde binlerce kişinin sosyal medyadaki görüş özgürlüğü ve rahatlığı dahilinde yapmış olabileceği paylaşımlar neticesinde hukuki sıkıntılar yaşaması kuvvetle muhtemel duruyor. Bakalım bu soruşturma sürecinde ne gibi sonuçlar göreceğiz. İlerleyen günlerde bu soruşturma hakkındaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0