Sosyal Medyadan Para Kazananlara %15’lik Vergi Geliyor!

1
0
0
0
0
Popüler sosyal medya platformlarından reklam ya da ürün tanıtımı yaparak para kazanan kişiler, bundan sonra kazançları üzerinden %15 vergi ödeyecekler.

Maliye Bakanlığı’nın bu konuyla alakalı olarak geçtiğimiz ay ‘vergilendirme’ çalışmaları yaptığını sizlere aktarmıştık. Burada yalnızca YouTube üzerinden elde edilen kazançlardan bahsetmiştik fakat bu sefer yelpaze daha da genişledi ve tüm sosyal medya platformlarından elde edilen gelirlerin vergilendirileceği bildirildi.

TBMM’ye sunulan torba kanun tasarısı ile gerçekleştirilecek yasal düzenlemeye iki madde eklenecek. Bir tanesinde ‘Vergi tevkifatı’nı düzenleyen 94. maddeye internetle ilgili işlemler eklenecek, diğerinde ise Vergi Usul Kanunu’nun 'Vergi kesenlerin sorumluluğu' başlıklı 11. maddesinde bir değişiklik yapılacak.

Twitter, Instagram, Facebook, YouNow gibi sosyal medya platformlarından ürün tanıtımı ya da reklamlardan dolayı kazanç elde eden kişilerden vergi alınamıyor. Yapılacak yasa değişikliği sonrası bu kişilerden vergi alınmaya başlayacak. Şu an için vergi oranının ne olacağı netlik kazanmış olmasa da en düşük %15 civarında olması bekleniyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0