Sosyal Mesafeye Dikkat Çekmek İçin Geliştirilen İlginç Konsept: Korku Arabası

15
5
4
2
0
Bir Japon korku evi sahibi, koronavirüs nedeniyle sosyal mesafeye dikkat etmek amacıyla korku arabası konseptini ortaya çıkardı. Yeni konseptte katılımcılar bir arabanın içinde kilitli kalırken organizasyondaki oyuncular hiçbir şekilde katılımcılara temas etmiyorlar.

Koronavirüs, eğlence sektörünün en hareketli dönemlerinden olan Mart-Mayıs dönemini neredeyse sıfır faaliyetle geçirmesine neden oldu. Sosyal mesafe teriminin sıklıkla sarf edildiği bu dönemde tabii olarak hiçkimse eğlence mekanlarına gitmek istemedi. Ayrıca pek çok ülke ve bölgede eğlence mekanlarının açılması dahi yasaklandı.

Bir korku evi sahibi olan 25 yaşındaki Kenta Iwana, söz konusu dönemde ‘işsiz’ kalan yapımcılardan biri. Ancak dünya genelinde normalleşme adımlarının atılmaya başlanmasıyla birlikte Iwana, ilginç bir fikirle eğlence sektörüne hızlı bir geri dönüş yaptı. Korku evi konseptinde sosyal mesafenin korunmasının kolay olmadığını bilen Iwana, bunun yerine korku arabası fikrini ortaya attı.

korku arabası

Korku arabası, alışık olduğumuz korku evlerinden epey farklı bir konsepte sahip. Katılımcılar, bir evde dolaşmak yerine aracın içinde sabit kalıyorlar ve araç, katil zombilerle sarılıyor. Araç içi hoparlörde bir anlatıcı yer alırken, kana bulanmış zombiler aracın dört bir yanından içeri girmek için çaba sarf ediyor.

korku arabası zombi

Kenta Iwana’ya göre korku arabası, pek çok kişi için korku evinden daha korkutu bir konsept. Zira katılımcılar, arabada oturup zombilerin kendilerine ulaşamamasını dilemekten başka hiçbir şey yapamıyorlar. Ayrıca araba, sesin daha kolay kontrol edilebildiği bir ortam olduğundan müzikler, anlatım ve gerilim daha kolay kontrol edilebiliyor.

korku arabası oyuncu

Katılımcılar arabanın içinde, zombiler ise daima dışarıda kaldığı için sosyal mesafe hiçbir şekilde ihlal edilmiyor. Ayrıca Kenta Iwana, katılımcılar sabit olduğu ve oyuncular arabanın dışını sararken onları yakından görebildiği için korku arabası konseptinin organizasyonu sağlayan ekip için de ilginç bir deneyim olduğunu ifade ediyor.

Kaynak : https://www.japantimes.co.jp/culture/2020/07/09/general/haunted-house-drive-in-coronavirus/
15
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
4
2
0