"Sözde Ermeni Soykırımı"nı Konu Alan İlk Hollywood Yapımı The Promise, Türk Karşıtı Yapısıyla Sosyal Medyada Tepki Çekiyor!

5
0
0
0
0
Charlotte Le Bon, Christian Bale ve Oscar Isaac gibi yıldızların bulunduğu, Hotel Ruanda ile dikkat çeken Terry George’un yazıp yönettiği The Promise, Türkiye’de büyük tepki topluyor.

Şimdi, ilk önce başlığı düşünmeden film hakkında bilgi verelim. Senarist ve yönetmeni Hotel Rwanda (Otel Ruanda) ile gönlümüzde taht kuran Terry George, ekipte ise Christian Bale, Oscar Isaac ve Charlotte Le Bon var. Hatta yerli olarak birçok Hollywood filminde yer alan Numan Acar da bu kadroda.

Film ise iddiasına göre “gerçeklere dayalı” yani “Based on true stories” şeklinde duyuruluyor. Böyle bir filmi duyduğunuzda “Vay be, kadro güzel, yönetmen güzel, bir de gerçek hikaye. Kesin gidilir” gibi bir düşünceniz olabilir. Ancak bahsettiğimiz film olan The Promise (Söz), konu bakımından Hollywood dünyasında ilk defa “Sözde Ermeni Soykırımı”ndan bahseden ve haliyle Osmanlı Devleti ve Türklerin Ermeni halkını katlettiğini savunan bir film olacak.

4 gün önce yayınlanan ilk fragmanı ile Türkiye’de sosyal medyada tepki görmeye başlayan ve şiddetle karşı çıkılan The Promise için bir film adına önemli kriter olan IMDB’de 1 yıldız verme atağı başlamış, hatta bir ara 2 yıldızın bile altına düşürülmüştü. Haberi yazdığımız sıralarda 10 üzerinden 3.5 yıldıza sahip olan The Promise 11 Eylül 2016’da Uluslararası Kanada Film Festivali’nde gösterildi ve şu anda vizyon tarihi ise belli değil.

Hatta konusu itibari ile Türkiye’de yayınlanacağını hiç düşünmediğim yapım için tepkiler hızla artmaya devam ediyor. Aşağıda görebileceğiniz fragmanı ise 1 milyon görüntülenmeye karşın 30.000 beğenmeme alarak ve hızla artan beğenmeme sayısıyla rekora doğru koşuyor.

Bakalım The Promise’in ülkemizde ve dünya üzerindeki tartışmalar konusunda etkisi ne olacak. Son olarak söz konusu filmin imdb sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

5
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
0
0
0
0