Sözünde Duran Xiaomi, Kullanıcılarını Mest Edecek Bir Gelişmede Bulundu

50
4
3
3
2
Müşterileri için fiyat dostu ve performans canavarı olarak tanınan Xiaomi, görünen o ki geliştiricilerin de kalbini kazanmanın peşinde. Zira şirket, akıllı telefonlarına ait yonga setlerin kaynak kodlarını söz verdiği gibi paylaşmaya başladı.

Geçtiğimiz Nisan ayında Xiaomi tarafından yapılan bir duyuruya göre, üç ay içerisinde cihazların çekirdek kaynak kodlarının geliştiriciler için yayınlanacağı açıklanmıştı. Xiaomi, şimdiye kadar büyük cihazlar için sözünü tuttu.

Yapılan açıklamanın ardından Xiaomi Mi MIX 2 piyasaya sürüldükten bir ay geçtikten sonra, cihazın yonga setlerine ait kaynak kodlarını yayınlanmaya başladı. Şirket, şimdi de tanıtılalı henüz bir ay bile olmayan Mi 8 SE’nin kaynak kodlarını yayınlamış durumda. Yeni Xiaomi Mi 8 SE, dünyanın ilk Snapdragon 710 işlemcisine sahip olan akıllı telefonunu unvanını taşıyor. Geçen ay açıklanan Mi 8 ailesinin en ucuz modeli olan telefon, kaynak kodlarının açıklanmasından sonra yakında özel ROM’lara ve benzer geliştirmelere sahip olacak.

Mi 8 SE’nin kaynak kodlarının yayınlanması, Mi 8 ve Mi 8 Explorer Edition gibi modellere ait kaynak kodlarının da yakında yayınlanabileceği anlamına geliyor. Redmi S2, Redmi Note 5 Pro ve Redmi 5 Plus gibi cihazların da kaynak kodları açıklanacak mı henüz belli değil. Bu sorunun cevabını bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2018/06/21/xiaomi-releases-kernel-source-code-for-mi-8-se/
50
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
50
4
3
3
2