Spacecom’dan Uydusunu Patlatan SpaceX’e: Bize 50 Milyon Dolara Patladınız, Paramızı Verin

0
0
0
0
0
Spacecom’dan Uydusunu Patlatan SpaceX’e: Bize 50 Milyon Dolara Patladınız, Paramızı Verin
SpaceX’in geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen test uçuşu sırasında patlayan Falcon 9 roketinin yanında kendilerine ait uydularının hasar aldığını belirten Spacecom, şirketten 50 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Geçtiğimiz hafta uzay teknolojileri açısından pek hayırlı geçmemişti. SpaceX’in kalkış rampasnda gerçekleştiği testler sırasında Falcon 9 adlı roketi patlamış, roketi uzaya götürecek AMOS-6 uydusu da bu patlamadan nasibini alıp hasar görmüştü. Uydunun asıl sahibi olan Spacecom, SpaceX’ten hasarın maddi olarak karşılanmasını talep ederek 50 milyon dolar ödeme yapılmasını istiyor.

Zararın karşılanması için illa para ödemesi yapılmasını şart koşmayan Spacecom, SpaceX’in bir uydusunu uzaya ücretsiz olarak göndermesinin de makul bir tazminat olacağını söylüyor. İsrailli şirketin bu patlamadan oldukça ciddi bir maddi kayıp yaşadığı, bu kaybın 120 milyon dolara kadar varabileceği iddia ediliyor. Dolayısıyla biraz da SpaceX’ten ‘ne koparsam kardır’ derdindeler.

Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı SpaceX’ten, kendilerinden istenen tazminatla ilgili henüz bir cevap gelmiş değil. Fakat bu zararı karşılayacak olsalar da kendilerini pek sarsacağını sanmıyorum. Zira SpaceX’in bünyesinde değeri 10 milyar doları geen 70 uzay görevi yer alıyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0