SpaceX, Crew Dragon’un Kaçış Sistemini Etkileyici Bir Video ile Tanıttı (Video)

11
7
1
0
0
SpaceX, Crew Dragon’un Kaçış Sistemini Etkileyici Bir Video ile Tanıttı (Video)
Space X, Twitter üzerinden yayınladığı bir videoda uzay taksisi Crew Dragon’un acil kaçış sisteminin testlerini gösterdi. Eğer uçuş sırasında Crew Dragon’u taşıyan roketlerde bir şeyler yanlış giderse, modül kendi iticilerini kullanıp hızlı bir şekilde tehlikenin kaynağından uzaklaşabiliyor ve paraşütle güvenli bir şekilde iniş yapabiliyor.

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, geçtiğimiz günlerde ilgi çekici bir video paylaştı. Videoda göründüğü kadarı ile şirket, Crew Dragon için bir acil durum senaryosu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

SpaceX, paylaştığı videonun açıklamasında, olası bir acil durumla karşılaşıldığında Crew Dragon kapsülünün astronotları güvenli bölgeye uzaklaştırması için gerekli olan mekanizmanın testlerini yapmaya devam ettiğini belirtti. Şirket, astronotları taşıyan kapsülü güvenli bölgeye taşıyacak SuperDraco motorları için 700’den fazla test yaptığını belirtti.

Fırlatma sistemi nasıl çalışıyor?

Crew Dragon isimli uzay aracı, sekiz adet SuperDraco motoruna sahip. Bu sekiz motor, yalnızca 7,5 saniye içerisinde uzay aracını bulunduğu yerden yarım mil uzağa taşıyabiliyor. Daha anlaşılır bir şekilde söylemek gerekirse yarım mil, 7 Amerikan Futbolu sahası uzunluğunu kapsıyor. Modül 7,5 saniye sonra 700 km/saat hıza ulaşıyor ve astronotları tehlikeden uzak tutuyor.

Fırlatma gerçekleştirildikten sonra modül, yer yüzüne tekrardan iniş yapabilmek için paraşütlerini kullanıyor ve acil durum kaçış sistemi başarıyla tamamlanmış oluyor. Testler her zaman yolunda gitmeyebiliyor zira aynı SuperDraco motorları, nisan ayında Crew Dragon kapsülünün havaya uçmasına sebep olmuştu.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/watch-spacex-test-its-crew-dragon-s-escape-system
11
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
1
0
0