SpaceX, Falcon 9 Block 5 Roketiyle Dünyanın En Ağır İletişim Uydularından Birisini Uzaya Gönderdi

9
3
3
1
1
SpaceX, geri dönebilir roketleriyle beraber uzaya uydu ve yük taşımaya devam ediyor. Son görevini de başarıyla yerine getiren Falcon 9, sonraki görevlere hazır.

Sektörünün en büyük uzay taşımacılık firmalarından birisi olan SpaceX, Pazar günü erken saatlerde dünyanın en ağır ticari iletişim uydusunu Falcon 9 Block 5 ile beraber uzaya gönderdi. Cape Canaveral'dan sabaha karşı fırlatılan roket, 7.076 kg ağırlığındaki “Telstar 18 Vantage” isimli geniş bant uydusunu uzaya taşıyarak bir ilki başardı.

Daha önce birçok testten geçirilen ve roketler arasındaki en yüksek kaldırma kapasitesine sahip modeller arasına katılan Falcon 9 Block 5, gönderilen bu büyük ve ağır uydu ile beraber  akıllardaki tüm soru işaretlerini sildi ve kendisini yeniden ıspatladı. Hatırlayacak olursanız bu roketleri daha önceki görevlerinde de başarıyla izlemiştik.

Fırlatılmasının ardından Atlantik Okyanusu’nda  bulunan iniş standı (droneship)’na geri dönen roket, oldukça başarılı bir iniş gerçekleştirerek sonraki görev için göz kırptı. SpaceX’in Falcon 9 Block 5 roketinin fırlatılışı, California'daki Vandenburg Hava Kuvvetleri Üssü’nde Çarşamba günü planlanmış ve yörüngeye 10 adet yeni Iridyum haberleşme uydusu gönderilmesine karar verilmişti.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/spacex-launches-record-setting-telstar-satellite-with-a-block-5-falcon-9/
9
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
3
3
1
1