SpaceX'in Ay'a Yapacağı Turistik Seyahatler 2019'a Ertelendi

26
4
4
3
2
Elon Musk, Ay'a turistik gezilerin bu yıl içinde gerçekleşeceğine dair vaatlerde bulunmuştu, ancak son açıklamalara göre geziler 2019'a kalmış gibi görünüyor.

SpaceX ve Elon Musk, uzaya yolculuk konusunda dünyanın en girişimci şirketi ve CEO'su. Ay'a turistik gezi düzenleme konusunda da aynı oranda kararlı olan Musk, 2018 senesi içinde bu seyahatlerin yapılacağını söylüyordu. İlk olarak Falcon Heavy’nin tepesinde Dragon kapsülünü kullanarak Ay’ın etrafına turist göndermeyi planlayan SpaceX, sonrasında karar değiştirerek Big Fucking Rocket (BFR) ile yolculuğu gerçekleştireceklerini açıklamıştı.

Ancak yeni gelen haberlere göre Ay'a yolculuk 2019 senesinin ortalarına sarkmış durumda. BFR projesinde yaşanan bazı aksaklıklar sebebiyle bir gecikme olacağını açıklayan SpaceX, yeni 'kesin tarih' için ise henüz net bir bilgi vermedi. BFR'ın aynı zamanda gelecekte uzay seyahatleri dışında SpaceX'in pek çok programında da kullanılacağı söylenmişti.

Tüm bu gecikmelere ve pek çok yerden gelen eleştirilere rağmen SpaceX, Ay'a seyahat için bazı biletleri çoktan satmış bile. Ancak son ertelemeden sonra sayıda azalmalar yaşanacağı düşünülüyor. Aslında günün birinde Ay'a seyahat edebileceğim bilgisi varken, eğer imkanım da varsa sanırım tüm ertlenmelere rağmen ben de biletimi alırdım. Yine de 2019'dan sonra başka bir erteleme yaşanıp yaşanmayacağı bilinmiyor ama umalım ki olmasın ve biz de bu yolculuğa bir an önce şahit olalım.

Kaynak : https://www.extremetech.com/extreme/270619-spacex-delays-space-tourist-moon-mission
26
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
26
4
4
3
2