SpaceX'in Kargo Gemisi Dragon, ISS'den Döndü

9
6
4
0
0
SpaceX'in 4 Mayıs'ta gönderdiği kargo gemisi Dragon, teslimattan sonra geri döndü.

Dragon CRS-17 uzay aracı, bu sabah saatlerinde uzay istasyonundan ayrıldı ve Pasifik Okyanusu’na iniş yaparak eve dönüş yolculuğunu tamamladı. Aracın International Space Station’dan (Uluslararası Uzay İstasyonu) Pasifik Okyanusu’na inmesi yaklaşık 6 saatte gerçekleşti. Dragon’un ISS'den ayrılışını canlı olarak yayınlayan NASA, yetkililerin söylediğine göre okyanusa inişi yayınlamadı.

4 Mayıs’ta uzay istasyonuna doğru fırlatılan Dragon, Expedition 59’un 6 kişilik ekibi için deney ve diğer tedarik malzemelerinden oluşan 2.495 kg’lık bir yük taşıdı. İndirmeyi yapan astronotlar, araca 1.900 kg’lık bir kargo yükledi. Yüklenen bu kargonun içeriği ise bir aylık bir çalışma olan bağışıklık sisteminin ağırlıksızlığa tepkisi de dahil olmak üzere uzay deneylerinden oluşuyordu.

NASA yetkilileri yaptıkları açıklamada “Birkaç önemli deneyim sonuçlarıyla birlikte tamamlanan sonuçlar ve donanımlar da Dragon’a paketlendi. Gemi, Dünya’ya iniş yaptıktan sonra kıyılara çekilecek ve araştırmanın sonuçlanması için sonuçlar dünyadaki laboratuvarlara dağıtılacak” ifadelerini kullandı.

SpaceX Dragon kargo gemisi, ISS’ye birden çok kez giden altıncı gemi oldu. Yeniden kullanılabilir olan bu uzay aracı bir önceki görevi olan CRS-12’yi Ağustos 2017’de gerçekleştirmişti. Dragon’un bir sonraki göreviyse 8 Temmuz’da gerçekleşecek.

Kaynak : https://www.space.com/spacex-dragon-crs-17-return-to-earth.html
9
6
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
6
4
0
0