SpaceX, Mars Ziyareti İçin Şimdiden İniş Yeri Aramaya Başladı

18
11
5
3
3
Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in Mars yolculuğu yapacak olan uzay aracı Starship’in kızıl gezegende inebileceği potansiyel noktalar belli oldu. Bu noktalar, NASA’dan alınan görüntülerin incelenmesiyle bulundu.

Bir uzay gemisini, özellikle de tekrar kullanmanız gerekecek ise mümkün olan en uygun şekilde indirmeniz gerekir. SpaceX de uzayda yolcu taşıyacağı ve tekrar tekrar kullanmayı amaçladığı aracı Starship için uygun bir iniş bölgesi arıyor. 

Firma, NASA’dan aldığı görüntüleri inceleyerek uygun iniş bölgeleri belirledi. NASA’nın Mars Keşif Yörünge HiRise kamera veri tabanında yer alan görüntülerin bir kısmı, ‘SpaceX Uzay Gemisi için iniş bölgesi adayları’ olarak etiketlenmiş durumda.

SpaceX’in bir sonraki gemisi için çalışmalar şu anda oldukça hızlı bir şekilde devam ediyor. Firma, araçta kullanacağı Raptor motorunun ve Starhopper prototipinin testlerini başarılı şekilde tamamladı. SpaceX şu anda iki adet yörüngesel prototip üretmeye odaklanmış durumda. 

"@HiRise’tan son yayınlanan verilerde “SpaceX #Starship için Arcadia Bölgesi’nde iniş bölgesi adayları” etiketli görüntüler yayınlandı. Bu da @SpaceX’in sessizce ilk Starshipleri #Mars yüzeyinde indirebileceği en uygun yeri değerlendirdiğini gösteriyor. Bu bölgelerin bir haritasını yaptık”

SpaceX, Mars'ta iniş bölgesi arayışı içinde

mars-arcadia-bölgesi

HiRise görüntü veri tabanını isteyen herkes inceleyebiliyor. Bu görüntüler de muhtemelen Ağustos güncellemesine ait. Görüntülerin çekildiği tarih aralığı ise Haziran-Temmuz 2019 dönemi. 

SpaceX gerçekten Mars’a gitmekten birkaç yıl uzakta olsa da uygun noktaları şimdiden belirlemeye çalışmalarında bir sakınca bulunmuyor. NASA da benzer şekilde robotları göndermeden çok önce uygun iniş noktaları seçmişti. 

SpaceX’in ilgilendiği bölge olarak göze çarpan Arcadia, hem düzlüklere hem de volkanlara sahip bir bölge. Uzay gemisinin geniş ve düz bir yüzeye inmesi gerekiyor. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/spacex-starship-potential-mars-landing-sites-uncovered-in-nasa-images/
18
11
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
18
11
5
3
3