SpaceX, Texas'ta Bir Köy Almak İçin Uğraşıyor

40
13
7
3
2
Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Mars roketlerinin testini yapmak için bir köy almaya çalışıyor. Texas'ta bulunan Boca Chica Köyü, SpaceX Starhopper gemisinin test uçuşları için satın alınacak ve köy halkı köyden uzaklaştırılacak.

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, bir süredir Starhopper ismini verdiği prototip gemisi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu gemi Mars'taki yaşam için dünyadaki insanları Mars'ın yüzeyine taşıyacak olan gemi olarak nitelendirilse de henüz yeryüzünden yalnızca 152 metre kadar havalanabilmiş durumda.

SpaceX şirketinin CEO'su Elon Musk; şirketin, insanları Mars'a taşıyacak olan bu aracı geliştirebilmesi ve aracın testlerini sürdürebilmesi için uygun bir mekana ihtiyacı olduğunu belirtti. Starhopper'in geliştirilebilmesi için SpaceX, Texas'ın içerisinde bulunan Boca Chica Köyü'nü satın alıyor.

Köy sakinleri fazlasıyla endişeli

Elon Musk, etrafta hiç kimsenin olmadığı boş bir arazi bulunduğunu belirtti ancak durum tam olarak böyle değil. SpaceX için bulunan ve boş olduğu söylenen arazinin iki mil kadar içerisinde yaklaşık bir düzine kadar insan yaşıyor. Boca Chica Köyü sakinleri, SpaceX tarafından bazı teklifler dahi aldıklarını belirtiyorlar.

Köy sakinlerinin çoğu, köyden zorla alıkonulmaktan endişeleniyorlar. Bunlardan biri olan Maria Pointer, "Son günlerimizi burada yaşamamıza izin verecekler mi bunu bilmiyorum ve bu çok korkutucu" diyerek endişesini dile getirdi. Boca Chica sakinlerine SpaceX tarafından Eylül 12 tarihinden mektup gönderiliyor ve şirket, bağımsız olarak evlere fiyat biçiyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/spacex-buys-texas-village-boca-chica-for-starship
40
13
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
40
13
7
3
2