SpaceX, Uzaya Astronot Yollamaya Bir Adım Daha Yaklaştı

14
3
2
1
1
SpaceX'in uzaya insanlı uçuşlar gerçekleştirme yönündeki çabaları tam gaz devam ediyor. Bu amaçla yapılacak iki yeni uçuşun ilkinin hazırlıklarında yeni adıma geçildi.

Bu hafta içerisinde SpaceX'in Crew Dragon kapsülü, Florida'nın Cape Canaveral bölgesine ulaştırıldı. Termal vakum ve akustik testleri tamamlanan kapsül, ilk kalkışına bir adım daha yaklaştı. 

Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılacak bu insansız uçuş görevinin adı ise DM-1. Uçuşun Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

SpaceX'in bu planı zamanında uygulayıp uygulayamayacağı henüz bilinmiyor. Bir sonraki adımda Falcon 9 roketi ile birleştirilecek ve son kalkış testine tabi tutulacak kapsülün fırlatılma tarihi, bu testlerin sonuçlarına göre belirlenecek.

DM-1 astronot taşımadan uzay istasyonuna ulaşacak ve gezegene geri dönmeden önce birkaç hafta boyunca orada kalacak. Daha sonra ilk insanlı uçuşunu gerçekleştirmek üzere SpaceX, DM-2 görevine geçiş yapacak. DM-2'nin bu yılın Aralık ayında yapılması planlasa da, şimdilik bu ihtimal çok düşük görünüyor.

ABD, 2011'den beri astronotları uzaya taşıyacak bir uzay aracına sahip değil. SpaceX ve Boeing, bu alanda çalışmalar yapmak üzere NASA'dan ücret alıyorlar, ancak iki firma da şimdilik planlarının gerisinde kalmış durumda. Bu nedenle 2019'dan önce insanlı uçuş yapılabilmesi pek mümkün gözükmüyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/13/spacex-crew-dragon-dm-1-arrives-at-cape-nasa/
14
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
1
1