SpaceX ve Boeing'in Uzaya Mürettebat Taşıma Çalışmaları Ertelendi

8
3
2
1
0
NASA, uzay çalışmalarını artık astronotlarını uzaya daha hızlı ve güvenli şekilde taşımak üzerine yoğunlaştırmış durumda ve bu konuda pek çok çalışma yapılıyor.

NASA, astronotlarını güvenli bir şekilde uzaya taşımak için SpaceX ve Boeing ile projeler yürütüyor. Bir yandan da özellikle SpaceX'in uzay turizmi ile ilgili iddialı açıklamlarını duyuyoruz. Ancak anlaşılan bu teknolojiyi hayata geçirmek çok da kolay bir iş değil. Çünkü NASA, yaptığı yeni bir açıklamayla SpaceX'in ve Boeing'in bu çalışmalarını 2019'a ertelediğini açıkladı.

Bu da her iki şirketinde bu konuda beklenen başarıyı yakalayamadığı ve çalışmalarda aksamalar yaşandığı anlamına geliyor. SpaceX'in Dragon kapsülü ve Boeing'in Starliner isimli uzay aracı projeleri, NASA'nın astronotlarını Rusya'ya bağımlı kalmadan Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıması için en önemli projeler. Ancak yapılan değerlendirmeler sonucunda bu iki aracın da geliştirilerek hizmete başlamasının ertelenmesi gerekli görüldü.

NASA, bu yeni kararı “Boeing ve SpaceX, mürettebat taşıma sistemlerini geliştirmek için ilerleme kaydetmeye devam ediyor, ancak her iki yüklenici de projelerini 2019'un başına kadar erteledi.“ sözleriyle açıkladı.

Her ne kadar pek çok anlamda bu kötü bir gelişme olsa da gelecekte daha güvenli ve hızlı bir ulaşım seçeneği yaratacaksa, bu projeleri beklemeye değecektir. Aynı zamanda NASA astronotları için geliştirilecek bu araç teknolojisinin, uzay turizmini gerçekleştirilecek araçlar için de fayda sağlayacağı düşünülüyor. Bu sebeple de tüm gözler, SpaceX, NASA ve Boeing'in üzerinde.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/12/spacex-boeing-nasa-new-space-race/
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0