SpaceX, Yeni Falcon Heavy Block 5 Roketinden İlk Görüntüleri Yayımladı

23
6
2
1
1
SpaceX, yeni roketi Falcon Heavy Block 5’e ait ilk resmi materyalleri tanıttı. Firma, roketin fotoğraflarını ve bir de videosunu yayımladı.

SpaceX’in Falcon roket ailesinin yeni üyesi Falcon Heavy Block 5’in birleştirilmesi tamamlandı. Uzay çalışmalarını özel sektöre taşımak için yoğun çaba sarf eden firma, yeni roketin tanıtımı için de bazı görseller yayımladı.

Nisan ayında 24 ila 48 saat arası bir süreçte SpaceX teknikerleri ve mühendisleri tarafından gerçekleştirilen birleştirme süreci sona erdi. Falcon Heavy Flight 2’nin son entegrasyonu, yan iticilerin merkez çekirdeğe bağlanması ve roketin üst gövdesinin iç iskelete bağlanması tamamlandı. Ardından da devasa vinçler tarafından kaldırılan 75 tonluk roket, dikkatli bir şekilde Pad 39A adlı fırlatma pistindeki kalkış rampasına yüklendi. Bu rampa, yakıt yüklemesi yapabiliyor ve roketi dikey ya da yatay hale getirebiliyor. Roket, TSİ 10 Nisan 2019 saat 00:35’te fırlatılacak.

Falcon Heavy’nin özel birleştirme videosunun dışında, SpaceX belki de tüm zamanların en etkileyici Falcon fotoğraflarından birini de paylaştı. 4K kalitesindeki bu fotoğrafta, Falcon Heavy’nin 27 Merlin 1D motoru gözüküyor. Bu motorlar bir aradayken 2.550 tondan fazla itiş gücü üretiyor.

Bu kadar net bir fotoğrafla ilk defa Block 5’i detaylı olarak inceleme fırsatı buluyoruz. Roketin ısı kalkanları, motor bölümü gibi parçaları fotoğrafta gözüküyor.

Falcon 9 benzeri üç iticinin bağlantılarını oluşturan kompleks mekanizma da net şekilde görülebiliyor. Falcon Heavy Flight 1 ile 2 arasında yapısal olarak çok bir fark olmadığı göze çarpıyor.

SpaceX’in bu araçları kullanarak büyük miktarda yükü güvenli, güvenilir ve tekrar edilebilir şekilde taşıma amacı var. Ana çekirdek gibi parçaları yenilenen araç, yerde yapılan testlerde başarılı oldu.

SpaceX ayrıca hangardaki dördüncü iticinin Falcon 9 B1051 olduğunu doğruladı. Bu roket, Kanada Uzay Ajansı’nın çalışmaları için yeniden elden geçiriliyor. Falcon 9 B1501, Crew Dragon’u yörüngeye kadar götürmüştü.

Kaynak : https://www.teslarati.com/spacex-falcon-heavy-block-5-photos/
23
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
2
1
1