Spotify, Premium Abone Sayısında Kendi Rekorunu Kırmayı Başardı

19
9
1
1
1
Spotify ve Apple Müzik, online müzik platformları arasında en sık tercih edilen iki uygulama ve bu da Apple ile Spotify'ı iki büyük rakip haline getiriyor.

Spotify ve Apple Müzik arasındaki rekabet, özellikle Apple Müzik'in son dönemde attığı adımlarla iyice artmaya başladı. Ancak Spotify, hala abone sayısı sebebiyle avantajı elinde bulunduruyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Spotify'ın ücretli abone sayısı 75 milyondu ve 2 ayda 8 milyon yeni abone kazanarak Spotify, ücretli abone sayısını 83 milyona çıkardı.

Ancak rakamlar her ne kadar Spotify'ın yanında dursa da büyüme oranları açısından Spotify'ın Apple Müzik'in gerisinde kaldığı söyleniyor. Apple Müzik'in şu an 40 milyon civarında ücretli kullanıcısı var ve abone sayısı Spotify'a göre çok daha hızlı artıyor. Spotify'ın büyüme oranı şu an Premium kullanıcılarda %30 ve ücretsiz versiyondaysa %40. 

Spotify'ın özellikle aile paketleri gibi seçeneklerle abonelerini artırdığı düşünülüyor ancak uygulamayı ücretsiz kullanan kullanıcı sayısı çok daha fazla. Hal böyle olunca da hızla ücretli abone sayısını artıran Apple Müzik'in, yakın gelecekte Spotify'dan çok daha kârlı hale geleceği düşünülüyor. Apple Müzik'in özellikle Amerika'da hızla yükselen kullanıcı sayısının, Spotify'ın bu pazarda zorluk çekmesine sebep olacağı düşünülüyor ancak tüm bunlara rağmen esas kriter olan abone sayısı, Spotify'ı yarışın görünen lideri yapıyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/music/spotify-adds-8-million-users/
19
9
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
9
1
1
1