Spotify, Satın Aldığı Podcastler Listesine Bir Yenisini Daha Ekledi

8
4
1
0
0
Spotify, Gimlet ve Anchor'dan sonra, gizem ve suç konulu podcastler hazırlayan Parcast'ı da satın aldı.

Reuters’ın haberine göre Spotify, bir podcast girişimi olan Parcast’i satın aldı. Parcast, son birkaç yıldır gizem ve suç temalı toplam 18 podcast serisi sunmuştu. Spotify’ın Parcast için ne kadar fiyat verdiği bilinmiyor ama şirket daha önce Gimlet ve Anchor podcast girişimlerini 300 milyon doların üzerinde bir fiyatla satın almıştı. Şirket, 2019 yılındaki alımları için 400-500 milyon dolar bütçe ayırdığını önceden açıklamıştı.

Apple şu anda podcast piyasasını domine ederken Spotify CEO’su, geçtiğimiz ay şu açıklamada bulundu:

İki yıl içinde en büyük ikinci podcast platformu olduk. Ve daha önemlisi, kullanıcılar bir Spotfy deneyimi olarak podcastlar oluşturmayı seviyorlar. Podcast kullanıcılarımız iki kat daha fazla platformu kullanıyorlar ve müzik dinlemekten daha çok buna vakit ayırıyorlar. Radyo endüstrisi verilerine göre, inanıyoruz ki zamanla Spotfy’ın %20’si podcastlerden oluşacak. Biz bir şeyler yaratmak isteyen insanlara bir ortam sunmak istiyoruz ve bu sayede iş modelimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz.

Spotify, kullanıcı sayısı giderek artan bir firma. Bu hamlenin şu an için ne kadar doğru bir karar olduğunu bilmek fazlasıyla zor ancak zamanla hepimiz bu kararın ne kadar başarılı olacağını göreceğiz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/03/26/spotify-podcast-acquisition/
8
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
1
0
0