Square Enix Çalışanlarına Ölüm Tehditleri Savuran Kişi Tutuklandı

23
4
4
3
0
Asıl mesleği hemşirelik olan 25 yaşındaki bir adam, Square Enix çalışanlarına yolladığı ölüm tehdidi içerikli e-postalar sebebiyle tutuklandı.

Livedoor News’te yayınlanan habere göre bir adam, 5 Şubat tarihinde Square Enix’in Tokyo ofisine “Hey çalışanlar hazır olun, yarın sizi öldüreceğim” şeklinde bir e-posta yolladı. Tehdit mesajı Japonca’da 'boynunu yıka' anlamına gelen 'kubi arattokeyo' (首洗っとけよ) şeklinde sonlanıyordu.

Aslında bu tabirin kökeni samurayların intihar ritüellerine dayanıyor. Efendisine yeterince hizmet edemeyen bir samurayın efendisini onurlandırmak için kendini öldürmeye çalışmasıyla (harakiri) acılar içinde kıvranırken, acısını dindirmek için onun kafasını kesen kişiye 'kaishakunin' denilmiştir. Kaishakuninler ise görevlerini yaparken bu tabiri kullanırlardı. Birinin boynunun yıkanması demek 'ölüme hazır ol' anlamına geliyordu.

Tehdit e-postaları gönderilen firma, güvenlik önlemlerini artırdı. Tehdit e-postalarını atan kişi, 29 Mart’ta yakalandı ve suçunu itiraf etti. Dediğine göre oyuna 200.000 yen (1.279 dolar) harcayıp istediği eşyayı alamayınca intikam almak istemişti.

Geçtiğimiz Ekim ayında buna benzer ölüm tehditleri içeren yaklaşık otuz e-posta daha firmaya yollanmıştı. Yetkililer bu e-postalarla yakalanan şüphelinin bir bağlantısı olup olmadığını araştırdıklarını belirttiler.

Kaynak : https://kotaku.com/man-arrested-after-threatening-to-kill-square-enix-staf-1833768253
23
4
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
23
4
4
3
0