Stanley Kubrick'in 60 Senelik Kayıp Senaryosu Ortaya Çıktı

21
7
1
1
0
Senaryosunu yazıp yönettiği 'rahatsız edici' filmlerle bilinen ünlü yönetmen Kubrick'in 60 yıldır kimsenin haberdar olmadığı senaryosu ortaya çıktı.

Otomatik Portakal, Cinnet, Full Metal Jacket gibi efsane filmlerin yönetmenliğini yapan Kubrick'in daha önce kimsenin haberdar olmadığı bir senaryosu ortaya çıktı. Satranç kitabının da yazarı olan Strephen Zweig'ın 'Yakıcı Sır' isimli romanından uyarlanan bir senaryo bulundu.

İşin güzel tarafı, senaryonun taslak aşamasında olmaması. 24 Ekim 1956 tarihli MGM damgasına sahip bu senaryo hemen hemen bitmiş durumda. Senaryoyu bulan Bangor Üniversitesi’nden Nathan Abrams, şunları söyledi:

“Bunu keşfettiğime inanamadım. Gerçekten çok heyecan verici. Bu senaryonun kayıp olduğu düşünülüyordu. Kubrick hayranları, sanatçının bu eseri uyarlamayı ne kadar istediğini bilir ama kimse bu senaryonun tamamlandığını düşünmüyordu. Şimdi ise elimizde bir kopya var ve bu neredeyse bitmiş bir senaryo.”

Gerekli telif problemleri çözülürse, Kubrick'in bu senaryosunu sinemalarda izlememiz için hiçbir engel yok gibi görünüyor.

Kaynak : http://www.rotka.org/stanley-kubrickin-60-yildir-kayip-olan-senaryosu-bulundu/
21
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
7
1
1
0