Yıllardır Hala Yayınlanmayan Star Citizen, 250 Milyon Dolar Gelire Ulaştı

30
10
8
7
6
2012 yılında bir Kickstarter projesi olarak başlayan ve gördüğü destekle büyüyen uzay temalı oyun Star Citizen, her geçen gün daha fazla yatırım almaya devam ediyor. Yeni gelen haberlere göre henüz Alpha 3.7 aşamasında olan oyun, toplamda 250 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.

İnternet ağının gelişmesi ve insanların birbirleriyle daha kolay iletişim kurabilmesi, yeni nesil proje üretim metotlarının da oluşmasını sağlamış durumda. Bunlardan biri olan kitle fonlama yöntemiyle birçok proje hayata geçti ve bu projeler yatırımcılarına kazandırdı. Proje fikri olan kişinin Kickstarter gibi sitelere projesini eklemesinin ardından yatırımcıların projeye maddi destek sunma mekanizması üzerine kurulu bu sistem, sadece teknolojik ürünlerin değil aynı zamanda bazı oyunların da ortaya çıkmasına katkı sunuyor.

Bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıkan ve beklenenden fazla destek gören Star Citizen, kitle fonlama yöntemiyle oluşturulmuş projelerin en güzel örneklerinden biri. Bundan yaklaşık 1 yıl önce 200 milyon dolar gelire ulaşmayı başaran oyundan bugün yeni bir haber geldi. Geliştirici Cloud Imperium Games'in fon göstergesi, yaklaşık 1 yılda 50 milyon dolarlık artışı onayladı ve Star Citizen, 250 milyon dolar gelire ulaşmayı başardı. 

Star Citizen, 2012 yılından bu yana geliştiriliyor:

Citizen Starship

Dünyanın dört bir yanından oyun stüdyolarının katılımıyla kurulan Cloud Imperium Games, Star Citizen oyununu 2012 yılından bu yana geliştiriyor. Kendi sitesi üzerinden belli sürümleri yayınlayan şirket; bu yıl oyuna ArcCorp gezegeni, yeni uydular ve yeni karakterler başta olmak üzere bazı yenilikler getirdi. Güncellemelerle de oyuna eklemeler yapan şirkete göre gelişim süreci bir süre daha devam edecek. 

Bilindiği gibi Squadron 42 beta sürümü için 3 aylık bir gecikme açıklandı ve bu gecikme, çıkış tarihini 2020'nin üçüncü çeyreğine öteledi. Şirketin açıklamasına göre geliştirici ekibin oyun üzerinde daha fazla çalışabilmesi için böyle bir karar alındı ancak oyunun çıkışını bekleyenler, bu konuda Cloud Imperium Games'in haksız olduğunu düşünüyor. 

Oyundaki gelir artışının geliştirme sürecine etkisi olup olmayacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz. Son olarak 3.7 versiyonu duyurulan oyunun geliştirme takvimine buradan ulaşabilirsiniz. Star Citizen hakkındaki beklentilerinizi de yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/star-citizen-crowd-funding-reaches-250-million
30
10
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
30
10
8
7
6