Star Wars Hayranları Koşun: Knights of the Old Republic’in Filmi Geliyor

16
3
2
1
0
Star Wars evreninde geçen popüler oyun Knights of the Old Republic’e dayanan bir filmin geliştirme aşamasında olduğu iddia edildi.

Star Wars’un haklarını Disney satın aldıktan sonra yeni bir üçlemeye başlamış, daha önceki filmler dışında kalan bütün eserleri (çizgi roman, kitap, animasyon vs) ‘Star Wars Legends’ adı altında ayrı bir kategoriye koymuş ve ana hikayeden ayrı bir hale getirmişti.

Buzzfeed News’in haberine göre, Star Wars’un yeni bir filmini yapmaya hazırlanan Disney, hikayeyi Knights of the Old Republic üzerine kurgulayacak. Her ne kadar Buzzfeed haberini ‘projeye yakın bir kaynağa’ dayandırsa da bir miktar şüpheyle yanaşmakta fayda var.

Kaynağın belirttiğine göre filmin senaryosunu Laeta Kalogridis yazıyor. Kalogridis’in daha önceki işleri arasında Shutter Island var. Kendisi ayrıca Avatar’da uygulayıcı yapımcı olarak görev yapmış, Alita: Battle Angel filminde de senaryo yazarlarından biri olmuştu.

İddialara göre Kalogridis, 2018 yılının bahar aylarından bu yana bir senaryo kaleme alıyor. Buzzfeed’in iddiasına göre filmdeki potansiyel karakterler arasında Bastia Shan, Darth Malak ve Darth Revan da bulunuyor.

Nisan ayında yapılan Star Wars kutlamalarında, Lucasfilm’in başındaki Kathaleen Kennedy, stüdyonun KOTOR ile ilişkili bir proje üzerinde çalıştığını söylemiş ancak projenin ne olduğunu belirtmemişti.

KOTOR, 2003 yılında piyasaya çıkmıştı. Galaktik İmparatorluktan yaklaşık 4000 yıl önce geçen hikayede haliyle Skywalker falan yok. Onların yerine Darth Malak, ustası Darth Revan ve Cumhuriyet’e saldırmakta kullandıkları orduları var. Jedilerin çok daha yaygın olduğu bir dönemde geçen oyun, muhteşem hikayesi ve büyük sürprizleriyle herkesin beğenisini kazanmıştı.

Game of Thrones’un yapımcıları David Benioff ve D.B. Weiss, Rise of the Skywalker sonrası çıkacak olan filmlerden ilkinin de yapımcısı olacak. Bu projenin KOTOR olup olmadığı bilinmiyor.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/05/23/star-wars-movie-based-on-knights-of-the-old-republic-reportedly-in-the-works
16
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
1
0